• Nástup do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujem vám, že po jesenných prázdninách (t.j. v stredu 2.11.2022) z dôvodu prác na podlahách a zabezpečení plynulej a bezpečnej prevádzky školy bude prevádzka v nasledovnom režime. 

            Prevádzka ŠKD (ranná aj popoludňajšia) bude v riadnom režime.

            Od stredy 2.11.2022 do piatka 4.11.2022 budú všetky triedy končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou - t.j. o 11,40 hod.

            Žiaci I. stupňa (1. - 4. ročník) budú mať v týchto dňoch vyučovanie v kultúrnom dome. Triedne pani učiteľky z 1. stupňa si o 7,45 hod. vyzdvihnú žiakov z ranného ŠKD a odvedú ich spolu so žiakmi, ktorí budú čakať v tom čase pred školou do KD. Prosíme ostatných žiakov 1. stupňa do 8,00 hod priviesť deti priamo do KD (cez hlavný vchod). Po skončení vyučovania pani učiteľky odvedú žiakov naspäť do školy - do ŠKD. Tí, ktorí nechodia na obed a chodia priamo po vyučovaní domov - môžete ich prísť o 11,40 hod vyzdvihnúť do KD.

            Žiaci II. stupňa (5. - 9. ročník) budú v nasledovných triedach (druhý stupeň zostáva v škole z dôvodu, že sa im na každej hodine striedajú učitelia).

            5.A - bude u štvrtákov

            6.A - ŠKD II. oddelenie

            7.A - ŠKD I. oddelenie

            8.A - vo svojej triede

            9.A - vo svojej triede

            Informácia pre žiakov 5., 8. a 9. ročníka - pôjdete do tried zadným schodiskom (dolu do šatní a doprava)

            6. a 7. trieda hlavným schodiskom okolo pani zástupkyni do ŠKD.

            Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu, Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

             

          • Straty a nálezy

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Po letných prázdninách, resp. z minulého školského roka, zostalo v škole rôzne oblečenie a naďalej toto zabudnuté oblečenie pribúda a kopí sa nám na vrátnici. Prosíme vás aby si vaše deti pobrali svoje zabudnuté veci domov pred jesennými prázdninami (t.j. vo štvrtok 27.10.2022). Veci, ktoré tam zostanú a nebudú mať majiteľa budú použité na charitu a vhodené do kontajneru s oblečením.

            Ďakujeme

          • "Bezpečnosť pre školáka" - beseda - malá zmena

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V rámci prevencie a v spolupráci s Policajným zborom SR začíname, resp. pokračujeme s prevenciou voči nežiadúcim javom aj v tomto školskom roku. 

            Vo štvrtok 3.11.2022 bude beseda s policajtkou pre žiakov 1. - 4 . ročníka pod názvom "Bezpečnosť pre školáka". Beseda sa uskutoční v rámci vyučovania počas prvej a druhej vyučovacej hodiny v KD. Tú istú besedu na danú tému absolvujú aj naši piataci v pondelok 7.11.2022 počas 1. vyučovacej hodiny.

            Preventívne programy budú v mesiaci november - december aj v iných oblastiach určené aj pre žiakov 6. - 9. ročníka.

          • Jesenné prázdniny a prerušenie prevádzky

          • Jesenné prázdniny sú v období od 28.10.2022 (piatok) do 1.11.2022 (utorok).

            Začiatok vyučovania po prázdninách je v stredu 2.11.2022.

            Počas prázdnin nebude v prevádzke ani ŠKD. 

            Materská škola bude v piatok (28.10.2022) v prevádzke iba pre vopred prihlásené deti.

            V pondelok 31.10.2022 bude MŠ zatvorená z prevádzkových dôvodov (nízky počet prihlásených detí, šetrenie energií a rekonštrukcia podlách na chodbách školy).

            Materská škola bude v riadnej prevádzke od stredy 2.11.2022.

          • Informácia - prerábanie podláh v škole

          • Vážení rodičia,

            od stredy 26.10.2022 sa budú v našej škole robiť rekonštrukcie podláh v triedach. Zriaďovateľ získal finančné prostriedky v rámci havarijného stavu zo štátneho rozpočtu a tieto finančné prostriedky treba vyčerpať do určitého termínu, preto nie je možné odsunúť túto prerábku na prázdniny mimo vyučovania. Organizácia vyučovania zostáva nezmenená, Triedy budeme robiť po etapách tak, aby sa žiaci vždy mali kde učiť (ŠKD, alebo iné učebne, v prípade potreby KD). Taktiež budú dodržané všetky bezpečnostné a hygienické opatrenia.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

          • Ponožkový október


          • Naša základná škola v spolupráci s OZ Vištuckí škôlkari sa prvýkrát zapája do charitatívnej zbierky ponožiek pre ľudí bez domova, ktorú vyhlásilo OZ Podaj ďalej.
            Ako to prebieha? Darujte NOVÉ ponožky ľubovoľnej veľkosti a farby a pomôžte prežiť zimu ľuďom bez domova. Každý pár sa počíta!
            Zberné krabice nájdete v škôlke, vo vestibule školy, na obecnom úrade, v obecnej knižnici a v Potravinách u pani Hajkovej.
            Zbierka trvá do konca októbra.

            Aj malými skutkami sa dajú robiť veľké veci. Ďakujeme, že s nami pomáhate.

          • Deň župných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň župných škôl.

            Aj v tomto školskom roku Bratislavský samosprávny kraj zorganizoval už po 11. krát podujatie - Deň župných škôl pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl a to v nákupnom centre Bory Mall. Samozrejme ani naši žiaci si nenechali ujsť toto podujatie, nakoľko mnohí z nich ešte stále nevedia, na ktorú strednú školu si podajú prihlášku. A tak mali možnosť, či už priameho kontaktu so študentmi daných stredných škôl, či ich pedagógmi sa poinformovať o tej – ktorej strednej škole v pôsobnosti BSK. Nakoniec naši žiaci odchádzali z podujatia veľmi spokojní, s hromadou letákov, zodpovedaných otázok, novými inšpiráciami, čo sa týka stredných škôl a v niektorých prípadoch už aj s jasným výberom svojho ďalšieho smerovania.