• Žiadosť o dotáciu na stravu v roku 2024

          • Vážení rodičia, 

            aj od 1.1.2024 má vaše dieťa opäť nárok na dotáciu na stravu od štátu. Aby ste mohli túto dotáciu využívať, treba poslať cez edupage žiadosť o dotáciu do 05.01.2024. Žiadosť nájdete v edupage cez konto rodič - znamienko + - žiadosti a vyhlásenia -  Žiadosť o dotáciu na stravu - klik na dátum - Podať žiadosť / vyhlásenie.

            Ak máte v škole viac detí, treba toto spraviť za každé dieťa zvlášť. Bez včas podanej návratky na dotáciu nebude možné využívať a získať dotáciu pre vaše dieťa!

            Návod nájdete aj tu: Návod - žiadosť o dotáciu na stravu

          • Vianočné prázdniny - oznam

          • Oznamujeme vám,

            že Vianočné prázdniny sú v čase od 23. 12. 2023 do 7. 1. 2024.

            Posledný deň vyučovania je v piatok 22.12.2023 kedy bude celá škola končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou, t.j. o 11,45 hod. ŠKD a MŠ bude v tento deň v prevádzke do 16,00 hod.

            Počas Vianočných prázdnin nebude v prevádzke ani ŠKD,ŠJ a MŠ. 

            Riadna prevádzka ZŠ s MŠ vo Vištuku bude od pondelka 8.1.2024.

            Prajeme vám šťastné a veselé sviatky a hlavne veľa zdravia v novom roku!

          • Zmena poplatkov za ŠKD a MŠ od 1.1.2024

          • Vážení rodičia,

            od 1.1.2024 nadobúda účinnosť nové Všeobecné záväzné nariadenie č. 5/2023 o určení výšky príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach.

            Mesačný poplatok za ŠKD bude 20 € na dieťa a za MŠ 25 € na dieťa.

            Znenie VZN nájdete tu: VZN_od_1.1.2024.pdf

          • Riaditeľské voľno 5. - 9. ročník - pondelok 18.12.2023

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ vo Vištuku, v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon), udeľuje v pondelok 18.12.2023 pre žiakov 5. - 9. ročníka z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno. Títo žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ.

            Žiaci 1. - 4. ročníka sa v tento deň učia podľa riadneho rozvrhu hodín.

            V riadnej prevádzke je pre nich aj ŠKD aj ŠJ. 

          • Predvianočné prekvapenie

          • V piatok 15.12.2023 sa Rada rodičov postarala o predvianočné prekvapenie pre našich žiakov. Zabezpečili nám v KD vo Vištuku premietanie rozprávky Leo da Vinci. Rozprávka je vhodnejšia pre žiakov 1. - 5. ročníka.

            Žiaci 6. - 9. ročníka nebudú o nič ukrátení. Pre nich bude v tom istom čase premietaný v škole vianočný film, na výbere ktorého ešte pracujeme. 

            Všetci žiaci budú v tento deň končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou, t.j. o 11,45 hod. 

            Ďakujeme za spríjemnenie predvianočného času Rade rodičov pri ZŠ s MŠ vo Vištuku, Obci Vištuk a pánovi Miroslavovi Kordošovi za technické zabezpečenie premietania.

          • Vianočná diabolka 2023

          • Tak ako každý rok aj tento predvianočný čas sa žiaci streleckého krúžku našej školy zúčastnili súťaže v streľbe zo vzduchovky pod názvom „Vianočná diabolka“. Súťažiaci boli rozdelení do piatich trojčlenných družstiev, do ktorých si kapitán družstva vylosoval dvoch strelcov. Kapitáni družstiev mali náročnú úlohu – strelcom svojho tímu robili zároveň trénerov, dohliadali na dodržiavanie pravidiel športovej streľby, radili im a pomáhali dosiahnuť čo najlepší výsledok. Okrem družstiev súťažili aj v kategórii chlapci a dievčatá Prvé tri umiestnenia v každej kategórii boli odmenené medailou. Všetci súťažiaci si odniesli malý darček, ktorý im trochu spríjemní tento predvianočný čas. Najlepší výsledok zo všetkých súťažiacich obhájila Natália Mrvová a na putovnom pohári už po druhýkrát bude jej meno.

          • Festival vody 2023

          • Festival vody je súťažná prehliadka projektov žiakov základných škôl a osemročných gymnázií  o vode, ktorú Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. realizuje už od roku 2010. Cieľom festivalu je rozvoj vedomostí  a znalostí detí o pitnej vode - jej výrobe, distribúcii, odvádzaní a čistení odpadových vôd, ale aj o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody pre človeka a prírodu. Tohto roku prebiehal už 12. ročník súťaže, na ktorej sa odprezentovali aj tímy žiakov z našej ZŠ. Žiaci z prvého stupňa súťažili v I. kategórií, kde sme ako škola mali 2 tímy tretiakov pod vedením pani učiteľky Ivety Folkmerovej a v rámci II. kategórie nás reprezentoval tím žiačok z 8. ročníka pod vedením pani učiteľky Júlie Pociskovej. Mladší žiaci sa zamerali vo svojich výskumných projektoch na dažďovú záhradu a využitie dažďovej vody, ako aj vytvorili motivačnú učebnú pomôcku Lapbook o vode. Staršie žiačky vo svojom projekte riešili problematiku vplyvu poľnohospodárskej činnosti na kvalitu vody vo Vištuckej vodnej nádrži. Konkurencia v oboch kategóriách bola veľmi veľká. 24 prítomných tímov preukázalo, že sa o vodu naozaj zaujíma. Odborná porota to mala veľmi náročné, aby vybrala tie najlepšie práce. Naši tretiaci so svojím Lapbookom ju zaujali natoľko, že získali krásne 3. miesto. Gratulujeme ! Ďakujeme všetkým našim žiakom, ktorí sa vo svojom voľnom čase venujú vede a robia niečo navyše. Ďakujeme im za krásnu reprezentáciu našej školy v rámci celého Slovenska. Aj vďaka takým šikovným žiakom sa dokáže naša malebná dedinka Vištuk zviditeľniť.