• Poplatok ZRPŠ

          • Vážení rodičia.Na plenárnom rodičovskom združení z dňa 21.9.2022 bol schválený rodičovský príspevok na 1. polrok šk. roka 2022/2023 vo výške 20 Eur na dieta (ak má rodina jedno školopovinné diet'a) alebo 27 Eur na dve a viac deti (ak má rodina dve a viac školopovinných deti v našej škole). Horná hranica prispevku môže byť podľa vlastného uváženia aj vyššia. Ziskané finančné prostriedky budú použité na nákup odmien, kníh pre žiakov, na nákup učebných pomôcok a pod.Prispevok poprosíme uhradiť v hotovosti triednemu učiteľovi, triednemu dôvernikovi,ktorého ste si zvolili na triednom rodičovskom združení, poprípade podľa osobnej dohody. Mená a mailové adresy triednych dovernikov sú prístupné na stránke školy.

            Ďakujem v mene rady rodičov, Mária Zacharová, predsedkyňa rady rodičov.

          • Výtvarná súťaž "Môj Vištuk"

          • Milí žiaci,

            Le Phart architekti vyhlasujú výtvarnú súťaž "Môj Vištuk", kde hlavnou cenou je získanie lipky, ktorú si víťaz bude môcť zasadiť pri najbližšom vysádzaní lipiek v lipovej aleji. Súťaž potrvá do 12.10.2022. Zapojiť sa môžu žiaci 1. - 9. ročníka. Odmien bude viacero (okrem hlavnej ceny). 

            V rámci témy Môj Vištuk budú žiaci kresliť/ maľovať ľubovoľnou technikou na výkres formátu A3 svoju predstavu čo by chceli vo Vištuku aby sa im tu dobre žilo - téma by bola obšírna kde by sa deti mohli vyjadriť k svojmu životnému prostrediu či potrebám v našej obci. 

            Po ukončení súťaže bude výstavka prác v KD kde bude aj vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien. Termín bude upresnený.

            Tí, čo spadajú do danej kategórie, bývajú vo Vištuku a nenavštevujú našu školu, môžu výkresy do 12.10.2022 odovzdať na vrátnici školy.

            Výkresy treba označiť menom, priezviskom, vekom žiaka, triedou.

            Tešíme sa na vaše výkresy :)

             

          • Chráňme svoje zdravie aj ostatných v okolí

          • Vážení rodičia,

            keďže nastalo chrípkové obdobie a vzhľadom na veľkú zmenu počasia vás žiadam v súvislosti s ochranou zdravia vašich detí a aj zamestnancov školy, aby ste deti, ktoré sa necítia dobre a prejavujú príznaky chrípkového ochorenia neposielali do školy aby nerozširovali ochorenie medzi ostatných spolužiakov a učiteľov. Predídeme tak zbytočnému obmedzovaniu vyučovania, odhliadnuc od akýchkoľvek opatrení, ktoré momentálne nie sú. Aj v minulosti sa počas chrípkového obdobia zatvárali školy čo poznáme pod názvom "chrípkové prázdniny" kedy bol vysoký počet chorých žiakov prípadne učiteľov a nevedeli sme zabezpečiť riadnu prevádzku školy. Predchádzajme zbytočnému šíreniu respiračných ochorení. Možno stačí nechať choré dieťa doma cca 3 dni a nemusia ochorieť ostatní v jeho okolí. Momentálne stále platí, že rodič môže ospravedlniť dieťa na max. 5 po sebe nasledujúcich dní. Ďakujeme za porozumenie.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

          • DOD na SPŠ Dopravnej v Trnave

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DOD na SPŠ Dopravnej v Trnave.

            Dňa 27.9. 2022 sa naši žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili Dňa otvorených dverí na SPŠ Dopravnej v Trnave, v rámci podujatia Kam po skončení základnej školy - Študuj dopravu. Podujatie sa konalo pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR. Naši žiaci si mohli vyskúšať dopravné simulátory, svoje zručnosti, čo sa týka podania prvej pomoci, či informovať sa o možnostiach štúdia na danej škole, no i vidieť fungujúce modely vláčikov. Po prezentáciách sme sa presunuli turistickým vláčikom do Športovej haly v Trnave, kde už na našich žiakov čakalo niekoľko desiatok stánkov, ktoré okupovali žiaci so svojimi učiteľmi a snažili sa ukázať našim žiakom, prečo ísť študovať na ich strednú školu. Išlo o školy v pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Našim žiakom sa podujatie veľmi páčilo. Každý si našiel to, o čo mal záujem a informoval sa o tom, čo ho zaujalo. Veríme, že účasťou aj na takýchto akciách pomôžeme našim žiakom, čo sa týka výberu strednej školy a ich budúceho povolania.

          • Náš školský E-shop OTVORENÝ do 29.9.2022

          • Dobrý deň všetkým!

            Aj tento rok pre Vás máme super prekvapenie!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e-shope: https://www.kraloveskoly.cz/vistuk/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 29.9. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          • Upozornenie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            keďže sa nám už počasie vonku pokazilo, teploty klesli, no vykurovacia sezóna je ešte ďaleko, žiadame vás, aby žiaci chodili do školy primerane oblečení a taktiež aby si priniesli podsedáky na stoličky.

            Ďakujeme.

             

          • Rodičovské združenia

          • Vážení rodičia,

            v stredu 21.9.2022 sa o 17,00 hod, uskutoční plenárna (celoškolská) schôdza rodičovského združenia v telocvični školy. Po tomto spoločnom rodičovskom združení budú nasledovať triedne rodičovské združenia (okrem prvákov, ktorí už triedne RZ mali). Po triednych RZ bude prvé spoločné stretnutie Rady rodičov (t.j. volení zástupcovia rodičov z každej triedy na školský rok) v ŠKD  v I. oddelení.

            Tešíme sa na vašu účasť :)

          • MAKSÍK

          • Maksík je matematická súťaž určená druhákom, tretiakom a štvrtákom. Je rozprávkovým sprievodcom po svete matematiky. Je pomocníkom pri rozvíjaní logického myslenia a tvorivosti vašich detí. Päťkrát za rok posiela deťom svoje maksíknoviny so zaujímavými matematickými úlohami zakomponovanými do správ z celého sveta. Úlohy sú spojené so zvedavosťou a zábavou. Deti zaživajú s Maksíkom radosť z objavovania.

            Koordinátorom pre školu je Mgr. Iveta Folkmerová, štartovné je 10 €.

            Ak máte záujem, prihláste sa !

          • Enviromentálna prednáška

          • Dňa 8.9. 2022, sa na našej škole uskutočnila pre žiakov prvého aj druhého stupňa prednáška z oblasti environmentálnej výchovy. Navštívili nás lektori so svojím výchovno - vzdelávacícm programom - Najbohatšie ekosystémy planéty Zem a žiakom porozprávali i vo vlastných videách ukázali slovenskú divočinu. Hlavnou témou boli teda naše zmiešané lesy a život v nich. Žiaci ukázali, že mnoho toho zo slovenskej prírody ovládajú, no zároveň sa dozvedeli aj kopec nových informácií a v neposlednom rade i to, prečo je potrebné chrániť medveďa hnedého , vlka obyčajného, rysa ostrovida a iné zvieratá, ktoré sú na pokraji vyhynutia a v našej slovenskej prírode ešte stále figurujú. Celé vstupné, ktoré žiaci zaplatili pôjde na účely ochrany týchto zvierat a tak teda naša základná škola aspoň malou troškou finančne podporila našu krásnu slovenskú divokú prírodu:). Ešte raz ďakujeme.

          • Účelové cvičenie a cvičenie v prírode

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Účelové cvičenie (ÚC) pre žiakov druhého stupňa bude nasledovne:

            14.9. 2022 (streda)  - teoretická časť (5 vyučovacích hodín)
            16.9. 2022  (piatok) - praktická časť (5.-6. ročník v dĺžke 4 vyuč, hodín, 7.-9. ročník 5 vyuč. hodín)

            Žiaci prvého stupňa bude mať 16.9. 2022 (piatok) cvičenie v prírode (CvP) v rozsahu 4 vyučovacích hodín.

            Na praktickú časť ÚC a CvP treba prísť športovo oblečení a priniesť si desiatu, poprípade písacie potreby.

          • Straty a nálezy

          • Vážení rodičia, 

            počas prázdnin keď sme upratovali školu, našlo sa niekoľko zabudnutých vecí - hlavne oblečenie vašich detí. Tieto "straty  a nálezy" budete mať k dispozícii v krabici na vrátnici školy do piatku 9.9.2022. Nájdite a zoberte si svoje veci. Čo tam zostane, bude po piatku ekologicky zlikvidované - oblečenie bude vhodené do kontajmerov na oblečenie, ostatné do triedeného odpadu.