• Riaditeľské voľno - 5.6.2023

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou vo Vištuku v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5) oznamuje, že dňa 05.06.2023 (v pondelok) udeľuje žiakom základnej školy a deťom materskej školy riaditeľské voľno z prevádzkových, bezpečnostných a technických dôvodov. V tento deň bude na budove školy prebiehať montáž fotovoltických panelov.

            V prevádzke nebude ani ŠKD ani ŠJ.

            Prevádzka celej ZŠ s MŠ bude obnovená v utorok 06.06.2023.

          • Riaditeľské voľno 22.5.2023

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ vo Vištuku Mgr. Viera Mladenová oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (Školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov dňa 22.05.2023 z organizačných dôvodov (aktualizačné vzdelávanie pedagogických zamestnancov ZŠ) udeľuje žiakom základnej školy riaditeľské voľno. Žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy. V prevádzke nebude ani ŠKD.

          • Školský Ekofest 2023 v našej škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský ekofest 2023 v našej škole.

            Dnes naši žiaci zažili výnimočné vyučovanie. Svoje teoretické vedomosti pretavili do tých praktických. Všetko sa to udialo v rámci projektu - Školský Ekofest. Žiaci prvého stupňa vyrábali krásne recyklované, či ekologicky zamerané masky, ktoré následne odprezentovali na školskom dvore v rámci ekokarnevalu. Žiaci druhého stupňa zase recyklovali rôzne druhy materiálov od papiera, cez sklo, plast, textil, či gumu. Piataci vyrobili krásny venček na dvere zo starého knižného papiera, šiestaci dekoračné svietniky zo skla, siedmaci plastové kŕmidla pre vtáky, ôsmaci si vyrobili zo starého trička krásne nákupné tašky a naši najstarší deviataci vyrobili okrasný kvetináč z pneumatiky, kde zasadili ruže. Aby sme našich žiakov ešte viac podnietili k ochrane a tvorbe životného prostredia v každodennom živote, ukázali sme im desiatku eko - výrobkov, s ktorými dokážu žiť ekologicky už dnes: včelobal - desiatové obaly, bambusové zubné kefky, kovové slamky, sieťové bavlnené vrecká na ovocie a zeleninu, nákupné sieťovky, kuchynské náčinie (sisalové kefy na fľašu, lufy špongie), skladacie poháre, či skladacie plastové fľaše. Starší žiaci sa podieľali na výsadbe nových okrasných stromov a kríkov v areáli našej základnej školy, čím ju opäť nielen skrášlili, ale hlavne ukázali, že im záleží na životnom prostredí v ich miestnej krajine. Po týchto aktivitách sme sa celá škola presunuli k Vištuckej vodnej nádrži, kde žiaci v skupinách riešili rôzne eko-kvízy, eko-hádanky, tvorili eko-básne, triedili odpad, spoznávali vtáky, stromy i liečivé rastliny, skladali pexeso, či vytvárali obrazce z prírodnín. Všetko sme to ukončili zberom odpadkov v okolí vodnej plochy a s dobrým pocitom z dnešného školského dňa sa vrátili opäť do školy. Tento trocha netradičný deň mohli naši žiaci zažiť aj vďaka podpore Nadácii ZSE a zamestnaneckému grantovému programu, do ktorého sa zapojilo naše OZ Školáčik pri ZŠ s MŠ Vištuk, ktoré získalo grant 900 eur, ktorý bol použitý na zakúpenie okrasných stromov i zelene, ako aj eko-výrobkov, ktoré podporujú trvalo udržateľný rozvoj. Naša veľké ďakujem patrí zamestnancovi ZSE - pánovi Ing. Vítovi Hincovi, ktorý celý náš projekt zastrešil a aktívne sa na ňom podieľal. Naši žiaci ďakujú pánovi Hincovi a Nadácii ZSE aj za krásne eko - darčeky, ktoré mohli získať za splnenie ekoaktivít. Marcus Tullius Cicero povedal: Najväčším dobrom je žiť podľa prírody. Učitelia našej ZŠ, členovia OZ Školáčik, aj Nadácia ZSE s jej zamestnancami si uvedomujú, že je potrebné šíriť osvetu v otázke ochrany a tvorby životného prostredia. A aj vďaka takýmto projektom to môžeme odovzdávať našej mladšej generácii, našim žiakom.

          • MDD už klope na dvere

          • MDD sa nezadržateľne blíži a naša Rada rodičov pri ZŠ s MŠ vo Vištuku v spolupráci s obcou Vištuk pripravujú skvelú akciu pre všetky detičky :)

          • Enviro deň - Školský ekofest - 11.5.2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 11.5.2023 (štvrtok) sa uskutoční celoškolský Enviro deň - Školský ekofest. V tento deň budú mať žiaci rôzne ekoaktivity v škole a na rybníku. Žiaci prídu športovo oblečení, prinesú si desiatu, pitie, rukavice. Bližšie informácie dostali žiaci od svojich triednych učiteľov.

          • Detské futbalové kempy 2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci 1. - 8. ročníka.

            Aj tento rok sa počas letných prázdnin organizujú detské futbalové kempy v Modranke a Cíferi

            pre žiakov 1. - 8. ročníka.

            Bližšie informácie nájdete tu : kempy_2023_(1).pdf 

            alebo vo výveske pred budovou školy. 

          • Škola v prírode - rodičovské združenie

          • Vážení rodičia detí prihlásených do Školy v prírode.

            Rodičovské združenie ohľadom ŠvP sa uskutoční v utorok 9.5.2023 o 17,00 hod v 2.A triede u pani učiteľky Folkmerovej.

            ÚČASŤ JE NUTNÁ!

          • Zápis detí do MŠ na školský rok 2023/24

          • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

            vo Vištuku na školský rok 2023/2024 sa bude konať

            od 1. mája 2023 do 19. mája 2023,

            osobne dňa 17. mája

            9.00 - 11.30 a 13.30 - 16.00 hod.

            Viac informácií nájdete na webovej stránke MŠ vo Vištuku: Zápis do MŠ