• Preventívne vzdelávacie programy

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Aj v tomto školskom roku spolupracujeme s Centrom poradenstva a prevencie v Pezinku. V rámci preventívnych vzdelávacích programov sú naplánované v budúcom týždni tieto aktivity:

            2.10.2023 (pondelok) - Body Image - 7.A

            3.10.2023 (utorok) - Kyberšikana - 6. A

            4.10.2023 (streda) - Body Image - 8. A

            Preventívne aktivity budú prebiehať v dané dni počas 2. a 3. vyučovacej hodiny.

            Informácia o programoch:

            Body Image - preventívny program zameraný na rizikové správanie dospievajúcich vo vzťahu k sebaponímaniu a body imagu. Vnímanie krásy a podsúvaniu ideálu krásy prostredníctvom reklám. Sebahodnotenie a sebaúcta.

            Kyberšikanovanie - diskusia o zneužívaní mobilov a internetu. Aké správanie je ešte v poriadku a aké už prekračuje hranice a ubližuje druhému. Ako sa vyhýbať alebo chrániť pred rizikami internetu. Typy a formy kyberšikany.

            Ďalšie preventívne vzdelávacie programy sú naplánované aj pre ostatné ročníky, len nedá sa všetko naraz. Budeme vás vždy včas inforomovať prostredníctvom edupage o pripravovaných vzdelávacích programoch.

          • Krúžky - school of Arts vo Vištuku 2023/2024

          • Krúžky School of Arts vo Vištuku 2023/2024 pre zapísané deti začínajú od pondelka 25.09.2023 a to nasledovne:

            Pondelok - Predškolácky ateliér - 15,00 - 16,00

            Streda - Výtvarný ateliér - 14,30 - 16,00

            Štvrtok - Keramický krúžok - 13,30 - 15,00

                        - IT ateliér - 15,00 - 16,30 (tento krúžok začína až 5.10.2023)

            Pokiaľ bude dieťa v tom čase v škd - preberá si ho vedúci krúžku z škd a tam ho aj vráti.

          • Oznam pre rodičov detí navštevujúcich ŠKD

          • Vážení rodičia detí navštevujúcich ŠKD.

            Vzhľadom k tomu, že od začiatku školského roka pribúdajú vašim deťom rôzne krúžky aj mimo školy, je potrebná aktualizácia zápisných lístkov dieťaťa.  Žiadame vás, aby ste v zápisnom lístku presne uviedli na každý deň kedy bude  vaše dieťa odchádzať z ŠKD a spôsob odchodu - či odchádza samo alebo v doprovode koho (tam môžete uviesť viacero možností - mama, otec, dedko a pod.). Pokiaľ dieťa odchádza v doprovode, je potrebné osobne prísť do ŠKD a vyzdvihnúť dieťa od vychovávateľky. Nestačí napísať dieťaťu na hodinky, že ho čakáte pre školou. Takýmto spôsobom nebude dieťa poslané z škd.

            Odchýlky v dennej dochádzke oznámi zákonný zástupca dieťaťa vychovávteľke ŠKD VOPRED PÍSOMNE!!! V zrkadielku alebo prostredníctvom SMS. Nestačí iba zavolať vychovávateľke, aby pustili dieťa skôr. Všetko treba písomnou formou!

            Tlačivo nájdete pred školou pod schránkou, alebo si ho môžete stiahnuť tu: zapisny-listok-do-SKD.pdf

             

            Aktualizované zápisné lístky je potrebné odovzdať vychovávateľkám najneskôr v čase rodičovského združenia v utorok 26.10.2023 poprípade vhodením do schránky pred školou. 

          • Hrdá škola - Deň školníka

          • Aj v tomto školskom roku sme zapojení do projektu Hrdá škola. V utorok 26. 09. 2023 je Deň školníka. Ďakujeme aj tomu nášmu, ktorý sa veľmi pekne stará o našu školu.

          • Rodičovské združenie - zmena času!!!

          • Vážení rodičia,

            plenárna schôdza rodičovského združenia sa uskutoční dňa 26.9.2023 (utorok) o 16,30 hod. v telocvični ZŠ s MŠ vo Vištuku. Následne od cca 17,00 hod. sa uskutočnia triedne rodičovské združenia. 

            Tešíme sa na vašu účasť :)

          • ZMENA organizácie 20.9.2023

          • Vážení rodičia,

            naplánované školenie učiteľov dňa 20.09.2023 sa náhle RUŠÍ. Z tohoto dôvodu bude v stredu 20.09.2023 prebiehať vyučovanie riadne podľa rozvrhu hodín. Taktiež bude v riadnej prevádzke aj ŠKD - do 16,30 hod.   

          • Vzdelávanie učiteľov 20.09.2023

          • Vážení rodičia.

            Dňa 20.09.2023 (v stredu) bude vyučovanie všetkých tried končiť 4. vyučovacou hodinou (t.j. o 11,45 hod.) z dôvodu povinného vzdelávania pedagogických zamestnancov (zákon č. 138/2019 Z.z. o pedagogických a odborných zamestnancoch). Z tohoto dôvodu nebude v tento deň v prevádzke popoľudňajší ŠKD, pretože aj pani vychovávateľky a asistentky sa musia zúčastniť tohoto vzdelávania.

            Obed bude deťom vydaný hneď po skončení vyučovania. Z olovrantov budú deti automaticky odhlásené.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Enviro prednáška

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do unikátneho environmentálneho programu Najbohatšie ekosystémy planéty Zem (NEPZ), ktorý sa  venuje osvete, vzdelávaniu a výchove detí a mládeže o význame svetovej divokej prírody, jej ohrozením a ochranou. Lektori sú priamo zapojení do ochrany tropického dažďového pralesa a kriticky ohrozených druhov zvierat v ekosystéme Leuser na severnej Sumatre a do ochrany oceánu v súostroví Pulau Banyak v Indickom oceáne. Jedná sa o projekty Green Life (dažďový prales) a Blue Life (oceán), ktoré sú vďaka spolupráci so školami spolufinancované z výťažku z prednášok, za ktoré sa platí vstupné na poslucháča. Výťažok je určený na ochranu svetovej divokej prírody. Projekt NEPZ je určený pre základné a stredné školy.

            V nšej škole sa prednáška uskutoční v rámci vyučovania dňa 22.9.2023

          • Pre malých futbalistov...

          • Vo štvrtok 21.09.2023 o 16,00 hod v telocvični ZŠ s MŠ vo Vištuku bude stretnutie záujemcov (detí a rodičov) s trénerom FC Šenkvice. Ponúkajú futbalovú škôlku už pre deti od 3 do 5 rokov a taktiež robia nábor do klubu pre deti už od 6 rokov (chlapci aj dievčatá). Ak máte záujem o bližšie informácie príďte na stretnutie.

          • Opätovné upozornenie!

          • Vážení rodičia.

            Upozornite vaše deti, aby v čase mimo školy, kedy navštevujú preliezkové ihrisko za školou, nerozbíjali na ihrisku sklené fľaše. V okolí ihriska je dosť odpadkových košov. Toto ich správanie ohrozuje bezpečnosť a zdravie detí, ktoré na ihrisko chodia či už počas vyučovania, v čase pobytu v ŠKD alebo mimo školy. Na škole je kamerový systém, ktorý nahráva 24 hodín denne. V rámci školského poriadku je takéto správanie považované za hrubé porušovanie školského poriadku za čo môže byť znížená známka zo správania. Deti budú na to upozornené aj v škole. Veríme, že v spolupráci s vami takýmto sankciám predídeme a taktiež predídeme zbytočným rezným poraneniam našich / vašich detí. ĎAKUJEME za spoluprácu!!!

          • Fornetky u nás v škole od 19.9.2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V minulom školskom roku sme zisťovali predbežný záujem o predaj fornetiek u nás v škole. Na základe prevažného záujmu o túto službu spúšťame od 19.9.2023 predaj fornetiek u nás v škole.

            Bližšie informácie nájdete tu: Fornetky_-_letacik.doc

          • Prijímacie pohovory na krúžky

          • Vážení rodičia.

            Ak máte záujem dozvedieť sa viac o ponúkaných platených krúžkoch od School of Arts, ktoré budú v prípade záujmu realizované u nás v škole a chcete prihlásiť vaše dieťa na niektorý z krúžkov, je nutné zúčastniť sa prijímacieho pohovoru v stredu 13.9.2023 v čase od 15,00 do 17,30 hod v triede SJL (6.A) na poschodí školy.

            Bližšie informácie nájdete tu: School_of_Arts_Vis__tuk_Vs__eob._informa__cie.pdf

          • Upozornenie

          • Vážení návštevníci školského areálu.

            Dôrazne vás žiadame, aby ste nerozbíjali sklené fľaše v areáli školy. Pri preliezkach sa našli porozbíjané fľašky prevažne z malinoviek. Dohovorte prosím vašim deťom, aby nezanechávali neporiadok na verejne dostupných priestranstvách. Na ihrisku je dostatok smetných nádob. Rozbité sklo ohrozuje zdravie a bezpečnosť našich/vašich detí. Ak sa to bude opakovať budeme nútení oplotiť areál preliezok a cvičiacich strojov. ĎAKUJEME za pochopenie a spoluprácu!!!

          • Krúžková činnosť v našej škole

          • Vážení rodičia. 

            Aj v tomto školskom roku budeme ponúkať krúžky v rámci vlastnej réžie (ponuku krúžkov vám pošleme v najbližších dňoch). Pokiaľ máte záujem o vedenie krúžku v našej škole dajte nám vedieť.

            V tomto školskom roku budeme ponúkať ako novinku aj platené krúžky prostredníctvom umeleckej školy, ktorá bude pôsobiť u nás v škole. Nebudete musieť deti nikam voziť. Kompletné plagáty sú umiestnené vo výveske pred školou.

            Bližšie informácie budú zverejnené na stránke školy v najbližších dňoch (čo sa týka prihlasovania, prijímacích pohovorov, poplatkov a pod.)

          • ŠKD - rozdelenie žiakov do oddelení

          • Vážení rodičia detí navštevujúcich ŠKD.

            Určite viete, že už od konca prázdnin riešime kapacitu ŠKD a zriadili sme v tomto školskom roku preto aj III. oddelenie ŠKD. Taktiež sme riešili rozdelenie detí do jednotlivých oddelení tak aby nepresiahli najvyšší možný počet. Vychádzalo nám to tak, že by sme museli "trhať" tretiacky kolektív pri pobyte v škd. Dnes sa nám ale dve deti odhlásili a upravili sa nám preto počty v triedach. Prvý septembrový týždeň býva náročný a veľa vecí sa postupne kryštalizuje. Verím, že problém s rozdelením detí je týmto definitívne vyriešený.

            Od stredy 6.9.2023 budú deti rozdelené do oddelení ŠKD nasledovne:

            I. oddelenie - p. Mruškovičová - 1.+ 4. ročník (23 detí)

            II. oddelenie - sl. Miháliková - 2. ročník (18 detí)

            III. oddelenie - sl. Vladymirecová - 3. ročník (14 detí) - do 15,30 budú zostávať vo svojej triede kde majú aj koberec aj gauč na oddych - trieda je teda vhodne zariadená pre potreby ŠKD.

            Všetky deti, ktoré budú navštevovať ranný ŠKD majú ako zbernú triedu I. oddelenie ŠKD p. Mruškovičovej.

            Taktiež budú k dispozícii dve telefónne čísla do škd v prípade potreby:

            I. + II. oddelenie - 0948 276 940

            III. oddelenie - 0911 805 487

          • Organizačné informácie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            organizácia prvého školského týždňa (5. - 8.9.2023) bude nasledovná:

             

            UTOROK 05.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (prvé 3 hodiny triednické, zostatok podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - 5 vyučovacích hodín (prvé 3 hodiny triednické, zostatok podľa rozvrhu hodín)

            STREDA 06.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - 5 vyučovacích hodín (podľa rozvrhu hodín)

            ŠTVRTOK 07.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - Účelové cvičenie - teoretická časť - 5 vyučovacích hodín

            PIATOK 08.09.2023:

            I. stupeň - Cvičenie v prírode - 4 vyučovacie hodiny

            II. stupeň - Účelové cvičenie - praktická časť:

            - 5. a 6. trieda - 4 vyučovacie hodiny

            - 7., 8. a 9. trieda - 5 vyučovacích hodín

            (Žiaci prídu v piatok športovo oblečení, prinesú si iba desiatu a pitný režim.)