• Zápis do 1. ročníka

          • Podávanie prihlášok  na plnenie povinnej školskej dochádzky prebieha elektronicky. Elektronickú prihlášku môžete vyplniť na stránke školy (hore v lište). Prihlášku vyplňte kompletne a správne (dodržiavajte veľké  a malé písmená a aj interpunkčné znamienka, pretože prihláška sa následne preklápa do nášho systému.).

            Bližšie informácie k zápisu nájdete na plagáte.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

            Zápisu sa MUSÍ zúčastniť každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          • Podporte našu žiačku v súťaži ... Ďakujeme!

          • Naša žiačka Natália Hrašková sa zapojila so svojou fotografiou do súťaže Dokáž to v energetike, ktorá trvá do 2.4.2023. Podporte ju a pomôžte jej zvíťaziť. Stačí, ak na Facebooku a aj Instagrame dáte LAJK (Páči sa mi to) pod jej fotografiu. Musíme nazbierať čím najviac lajkov na oboch sociálnych sietiach. ĎAKUJEME a Natálii držíme palce :) ...čím viac lajkov na oboch sociálnych sietiach, tým väčšia šanca na úspech!

            Facebook: (daj páči sa mi to pod fotografiou)

            Súťaž na Facebooku - Natália

            Instagram: (klikni pod fotografiou na srdiečko)

            Súťaž na Instagrame - Natália

          • Oznam školskej jedálne

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu prostredníctvom Edupage (konto rodič) cez Žiadosti a vyhlásenia nájdete - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA do 15.4.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem, je  potrebné sa čo najskôr kontaktovať s vedúcou školskej jedálne a požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov /zapožičanie čipu/.

             

            V prípade, ak nevyplníte túto návratku cez edupage do 15.4.2023, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/24

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov. 

            Na stránke školy v okienku Elektronická prihláška je zverejnená prihláška na zápis k budúcemu školskému roku 2023/24. Prosíme, aby ste prihlášku riadne vypísali najneskôr do 15.4.2023. Pri vypisovaní prosím dodržiavajte diakritiku a veľké a malé písmená. Prosíme o kompletné vyplnenie prihlášky. 

            Samotný zápis dieťaťa do 1. ročníka a overenie údajov v prihláške sa uskutoční 19.4.2023 (čas bude upresnený).

            Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje:

            • meno a priezvisko dieťaťa, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa
            • meno a priezvisko zákonných zástupcov, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov.

            Pri zápise je zákonný  zástupca povinný predložiť:

            •   platný občiansky preukaz zákonného zástupcu alebo identifikačnú kartu
            •   rodný list dieťaťa
            •   v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí
            •   pokiaľ sa nedostavia na zápis dieťaťa do základnej školy obaja zákonní zástupcovia, potrebuje jeden zo zákonných  zástupcov dieťaťa informovaný súhlas druhého zákonného zástupcu dieťaťa (rodiča), že dieťa môže navštevovať danú školu. ( V prípade nesúhlasu oboch rodičov na zápis dieťaťa do základnej školy je potrebné rozhodnutie súdu na plnenie povinnej školskej dochádzky v súlade s § 35 zákona 36/2005 Zákon o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov).
            • Každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

          • Testovanie 9 - riaditeľské voľno

          • Dňa 22.03.2023 (v stredu) sa uskutoční Testovanie 9 (žiakov deviateho ročníka).

            Z tohoto dôvodu udeľujem žiakom 5., 6., 7. a 8. triedy

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO.

            Stravníci budú zo stravy automaticky odhlásení.

            Žiaci 1. stupňa budú mať vyučovanie podľa riadneho rozvrhu hodín.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

            Deviatakom držíme palce! 

          • Ponožková výzva

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom.

            Milí žiaci, obujte si v utorok 21. marca dve odlišné ponožky a spolu budeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024 bude dňa 19. apríla 2023 (streda).

            Bližšie informácie ohľadom času a spôsobu prihlasovania budú včas zverejnené na webovej stránke školy.  

             

          • POZOR ZMENA - platby stravného

          • Vážení rodičia,

            od apríla 2023 (aprílového preddavku) nastáva zmena v spôsobe vystavovania platby za stravné. Stravníci už nebudú dostávať klasické šekové poukážky, ale lístok s QR kódom a všetkými potrebnými informáciami k platbe. QR kód viete načítať cez internebanking, taktiež by túto platbu mali vedieť načítať na každej pošte (nebude potrebné vypisovať poštové poukážky).

            • Pri platbe treba skontrolovať správny VARIABILNÝ SYMBOL pre správne spárovanie platieb v banke!!!
            • Taktiež je vhodné napísať do správy pre prijímateľa meno dieťaťa, za ktoré platíte.
            • Ak máte v škole alebo aj v škôlke viaceré deti, treba zaplatiť za každého stravníka zvlášť s jeho prideleným variabilným symbolom!!! (nie je možné zrátať stravné za všetky deti dokopy a zaplatiť naraz, každý má svoj VS a program potom nevie spárovať takéto platby. Vyhneme sa tak zbytočným nedorozumeniam a upozorneniam na nezaplatenie stravného.)
            • Pokiaľ nemáte zriadený internetbanking a na pošte kde platíte nevedia načítať QR kód, požiadajte vedúcu ŠJ o vystavenie klasickej poštovej poukážky, ktoré je možné vystaviť do minutia zásob poštových poukážok.
            • Platbu na ďalší mesiac je potrebné ideálne vykonať najneskôr do 25. v predchádzajúcom mesiaci aby do konca mesiaca boli pripísané platby k stravníkom.
            • jedálny lístok, preplatky aj nedoplatky, odhlasovanie zo stravy si viete spravovať prostredníctvom aplikácie strava.cz kde sa po prihlásení dostanete k všetkým potrebným informáciám. Prihlasovacie údaje ste dostali spolu s čipom na stravu. Pokiaľ ste prihlasovacie údaje stratili, obráťte sa na vedúcu ŠJ. Všetky potrebné informácie nájdete v hornej modrej lište - školská jedáleň.
          • Šiestaci v Modre

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šiestaci v Modre.

            Dňa 7. marca sa naši šiestaci zúčastnili v kine Mier v Modre zážitkovo -vzdelávacieho programu Svet okolo nás, kde sa mohli aspoň nachvíľu ocitnúť v ríši za Veľkým múrom a to v Číne. Na žiakov čakali zábery z Veľkého čínskeho múru, pokochali sa aj pohľadom na pandy veľké, dych sa im zatajil pri pohľade na rituál nebeského pohrebu, či veľkomesto Peking alebo Honkong. Život nomádov na Tibetskej náhornej plošine so stádami jakov, pestovanie ryže, čajovníka, kulinárske čínske špeciality, či tradície a zvyky – to všetko mohli žiaci zažiť v interaktívnom programe, ktorý svojim obsahom a formou obohatil aj výučbu geografie Ázie. Naši žiaci sa zapojili aj do živej diskusie s aktérmi programu. Následne navštívili múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, kde sa v priebehu hodiny dozvedeli všetky základné informácie o tomto našom velikánovi. Prezreli si aj jeho pamätnú izbu, kde skonal. Expozícia ponúkla žiakom názorné ukážky, interaktívne hry, či audio-vizuálne nahrávky zo života Ľ. Štúra. Výklad pani sprievodkyne bol pútavý a zaujímavý. Dnes sa naši žiaci vzdelávali aj takouto formou a verte, že sa im to veľmi páčilo.

          • UPOZORNENIE - vši

          • Vážení rodičia,

            v škole sa vyskytli vši. Preto vás žiadame aby ste deťom skontrolovali vlasy, poprípade spravili preventívne opatrenia, aby sme včas zabránili ďalšiemu šíreniu.

            Ďakujeme