• Odhlasovanie -strava

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na poruchu internetu v škole, ktorá bude odstránená až v pondelok popoludní, nebude možné odhlasovať deti zo stravy prostredníctvom aplikácie strava.cz.

            Odhlásiť zo stravy bude možné v týchto dňoch iba telefonicky na tel. č. 033/6446 440

            alebo mailom: vistukjedalen@azet.sk

            Ďakujeme za porozumenie!

          • Projekt: "Čítame pre radosť"

          • V rámci výzvy Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu  SR „Čítame pre radosť“ sme pre ZŠ získali dotáciu na zriadenie triednych knižníc pre prvý a druhý ročník. Vďaka finančnej pomoci z Rady rodičov a OZ Školáčik sme zriadili triedne knižnice aj v treťom a štvrtom ročníku.

            Podľa hesla: „Čítanie je pre myseľ tým, čo cvičenie pre telo.“ by sme prostredníctvom triednych knižníc chceli rozvíjať psychické zdravie a duševnú pohodu našich žiakov, pretože čítanie je spojené s pozitívnymi emóciami, relaxáciou ale aj redukciou stresu.

            Stále sa hovorí, že deti málo čítajú, ale v každej triede sa nájdu jeden, dvaja vášniví čitatelia a aj oni môžu motivovať a odkryť čarovný svet kníh svojim spolužiakom. Snažíme sa vybudovať triedne knižnice, ktoré poskytnú širokú škálu žánrovo rôznej literatúry a pomôžu  nájsť každému žiakovi knihu, ktorá podnieti jeho lásku k čítaniu.

            Triedne knižnice sú putovné. To znamená, že na konci školského roka každá trieda posunie svoju knižnicu o ročník nižšie. Knihy sa takýmto putovaním dostanú k oveľa väčšiemu počtu detí ako len v jednej triede.  Žiaci tak budú mať každý školský rok novú knižnicu.

            Knihy sme starostlivo vyberali. Dúfame, že sa budú deťom páčiť, že si vďaka  knihám budú rozvíjať svoju fantáziu, budú prežívať tisíce rôznych príbehov a získajú množstvo nových informácií.

            ĎAKUJEME :)

          • VIA HISTORIKA - "Od Sama po Štefana"

          • V piatok 09.02.2024 bude v našej škole (počas 1. vyučovacej hodiny) historické divadelné predstavenie od Via historika pod názvom "Od Sama po Štefana", ktoré nás prevedie cestou Slovanskej histórie (učia sa už deti na 1. stupni v rámci Vlastivedy). Predstavenia sa zúčastnia žiaci 1. - 9. ročníka a celé ho žiakom, ktorí majú zaplatený pplatok ZRPŠ hradí Rada rodičov, za čo im veľmi pekne ďakujeme :) ....žiaci, ktorí nemajú zaplatený poplatok ZRPŠ si hradia vstupné individuálne u triedneho učiteľa (3 €/ osoba). 

          • Koniec predaja fornetiek

          • Oznamujeme vám, že dňom 31.1.2024 sa ukončuje v našej škole predaj fornetiek z prevádzkových dôvodov predávajúcej firmy. 

          • "Chrípkové prázdniny"

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Z dôvodu vysokej chorobnosti detí MŠ a žiakov ZŠ na akútne respiračné ochorenia, v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R zo dňa 31. 10. 2005 Regionálny úrad verejného zdravotníctva odporúča  prerušiť výchovno-vzdelávací proces na 5 kalendárnych dní.

            Na základe daného usmernenia riaditeľka ZŠ s MŠ vo Vištuku, po dohode so zriaďovateľom, prerušuje prevádzku MŠ aj ZŠ od stredy 31.1.2024 do piatku 2.2.2024.

            Riadna prevádzka ZŠ s MŠ vo Vištuku bude obnovená od pondelka 5.2.2024.

            Zo stravy budú všetci stravníci automaticky na dni 31.1. - 2.2. 2024 odhlásení.

          • Odhlasovanie z obeda

          • Vážení rodičia, vzhľadom k tomu, že narastá chorobnosť detí a aj dnes sme museli niektoré deti poslať zo školy domov tak môžete ešte teraz (do 14,00 hod.) deti odhlásiť z obedov aj na zajtra. Ďakujeme

          • Prosba :)

          • Vážení rodičia,

            blíži sa nám 9. ročník Valentínskeho plesu. Dovoľujeme si vás požiadať, kto máte možnosť, darovať niečo do tomboly, aby ste túto cenu do tomboly priniesli do kancelárie riaditeľky alebo zástupkyne školy najneskôr do 7.2.2024. Ceny môžete odovzdať aj priamo členom Rady rodičov. ĎAKUJEME! 

          • Upozornenie - odoberanie stravy

          • Vážení rodiča,

            v zmysle vnútornej dokumentácie školskej jedálne ZŠ s MŠ vo Vištuku si vás dovoľujeme upozorniť, že v prípade, že stravník nemôže odobrať obed, je potrebné, aby sa odhlásil deň vopred a to do 10 hodiny (dopoludnia), v pondelok ráno do 7,20 hod. Ak sa stravník zo stravy neodhlási a obed neodoberie musí zaplatiť stravu v plnej výške. Počas poberania dotácie na stravu môže túto dotáciu odobrať stravník iba za deň kedy bol fyzicky v škole na vyučovaní. Zo stravy je možné sa odhlásiť priamo cez aplikáciu strava.cz zadaním čísla jedálne 9659 a prihlasovacieho mena čo je priezvisko.meno to isté je prvé heslo, ktoré môžete zmeniť, alebo telefonicky na čísle 033/6446 440, alebo emailom: vistukjedalen@azet.sk. V prípade PRVÉHO DŇA ochorenia môže byť obed vydaný do obedára. Ostatné dni rodič dieťa zo stravy odhlasuje. NIE JE MOŽNÉ CHODIŤ ODOBERAŤ STRAVU VIAC DNÍ PO SEBE DO OBEDÁRA! Žiadame Vás týmto, aby ste dodržiavali vnútorné predpisy školy a od druhého dňa choroby dieťa riadne zo stravy odhlasovali.

            Ďakujeme za pochopenie a dodržiavanie vnútorných predpisov školy! 

          • PRIPOMIENKA!!!

          • Vážení rodičia,

            už iba dnes môžete prostredníctvom edupage poslať žiadosť o dotáciu na stravu od 1.1.2024. Návod ako na to je v ozname nižšie. Ten kto žiadosť o dotáciu nepošle, nebude mať nárok túto dotáciu čerpať a bude platiť stravné v plnej výške. 

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

          • Žiadosť o dotáciu na stravu v roku 2024

          • Vážení rodičia, 

            aj od 1.1.2024 má vaše dieťa opäť nárok na dotáciu na stravu od štátu. Aby ste mohli túto dotáciu využívať, treba poslať cez edupage žiadosť o dotáciu do 05.01.2024. Žiadosť nájdete v edupage cez konto rodič - znamienko + - žiadosti a vyhlásenia -  Žiadosť o dotáciu na stravu - klik na dátum - Podať žiadosť / vyhlásenie.

            Ak máte v škole viac detí, treba toto spraviť za každé dieťa zvlášť. Bez včas podanej návratky na dotáciu nebude možné využívať a získať dotáciu pre vaše dieťa!

            Návod nájdete aj tu: Návod - žiadosť o dotáciu na stravu

          • Vianočné prázdniny - oznam

          • Oznamujeme vám,

            že Vianočné prázdniny sú v čase od 23. 12. 2023 do 7. 1. 2024.

            Posledný deň vyučovania je v piatok 22.12.2023 kedy bude celá škola končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou, t.j. o 11,45 hod. ŠKD a MŠ bude v tento deň v prevádzke do 16,00 hod.

            Počas Vianočných prázdnin nebude v prevádzke ani ŠKD,ŠJ a MŠ. 

            Riadna prevádzka ZŠ s MŠ vo Vištuku bude od pondelka 8.1.2024.

            Prajeme vám šťastné a veselé sviatky a hlavne veľa zdravia v novom roku!

          • Zmena poplatkov za ŠKD a MŠ od 1.1.2024

          • Vážení rodičia,

            od 1.1.2024 nadobúda účinnosť nové Všeobecné záväzné nariadenie č. 5/2023 o určení výšky príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach.

            Mesačný poplatok za ŠKD bude 20 € na dieťa a za MŠ 25 € na dieťa.

            Znenie VZN nájdete tu: VZN_od_1.1.2024.pdf

          • Riaditeľské voľno 5. - 9. ročník - pondelok 18.12.2023

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ vo Vištuku, v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon), udeľuje v pondelok 18.12.2023 pre žiakov 5. - 9. ročníka z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno. Títo žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy v ŠJ.

            Žiaci 1. - 4. ročníka sa v tento deň učia podľa riadneho rozvrhu hodín.

            V riadnej prevádzke je pre nich aj ŠKD aj ŠJ. 

          • Predvianočné prekvapenie

          • V piatok 15.12.2023 sa Rada rodičov postarala o predvianočné prekvapenie pre našich žiakov. Zabezpečili nám v KD vo Vištuku premietanie rozprávky Leo da Vinci. Rozprávka je vhodnejšia pre žiakov 1. - 5. ročníka.

            Žiaci 6. - 9. ročníka nebudú o nič ukrátení. Pre nich bude v tom istom čase premietaný v škole vianočný film, na výbere ktorého ešte pracujeme. 

            Všetci žiaci budú v tento deň končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou, t.j. o 11,45 hod. 

            Ďakujeme za spríjemnenie predvianočného času Rade rodičov pri ZŠ s MŠ vo Vištuku, Obci Vištuk a pánovi Miroslavovi Kordošovi za technické zabezpečenie premietania.

          • Vianočná diabolka 2023

          • Tak ako každý rok aj tento predvianočný čas sa žiaci streleckého krúžku našej školy zúčastnili súťaže v streľbe zo vzduchovky pod názvom „Vianočná diabolka“. Súťažiaci boli rozdelení do piatich trojčlenných družstiev, do ktorých si kapitán družstva vylosoval dvoch strelcov. Kapitáni družstiev mali náročnú úlohu – strelcom svojho tímu robili zároveň trénerov, dohliadali na dodržiavanie pravidiel športovej streľby, radili im a pomáhali dosiahnuť čo najlepší výsledok. Okrem družstiev súťažili aj v kategórii chlapci a dievčatá Prvé tri umiestnenia v každej kategórii boli odmenené medailou. Všetci súťažiaci si odniesli malý darček, ktorý im trochu spríjemní tento predvianočný čas. Najlepší výsledok zo všetkých súťažiacich obhájila Natália Mrvová a na putovnom pohári už po druhýkrát bude jej meno.

          • Festival vody 2023

          • Festival vody je súťažná prehliadka projektov žiakov základných škôl a osemročných gymnázií  o vode, ktorú Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. realizuje už od roku 2010. Cieľom festivalu je rozvoj vedomostí  a znalostí detí o pitnej vode - jej výrobe, distribúcii, odvádzaní a čistení odpadových vôd, ale aj o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody pre človeka a prírodu. Tohto roku prebiehal už 12. ročník súťaže, na ktorej sa odprezentovali aj tímy žiakov z našej ZŠ. Žiaci z prvého stupňa súťažili v I. kategórií, kde sme ako škola mali 2 tímy tretiakov pod vedením pani učiteľky Ivety Folkmerovej a v rámci II. kategórie nás reprezentoval tím žiačok z 8. ročníka pod vedením pani učiteľky Júlie Pociskovej. Mladší žiaci sa zamerali vo svojich výskumných projektoch na dažďovú záhradu a využitie dažďovej vody, ako aj vytvorili motivačnú učebnú pomôcku Lapbook o vode. Staršie žiačky vo svojom projekte riešili problematiku vplyvu poľnohospodárskej činnosti na kvalitu vody vo Vištuckej vodnej nádrži. Konkurencia v oboch kategóriách bola veľmi veľká. 24 prítomných tímov preukázalo, že sa o vodu naozaj zaujíma. Odborná porota to mala veľmi náročné, aby vybrala tie najlepšie práce. Naši tretiaci so svojím Lapbookom ju zaujali natoľko, že získali krásne 3. miesto. Gratulujeme ! Ďakujeme všetkým našim žiakom, ktorí sa vo svojom voľnom čase venujú vede a robia niečo navyše. Ďakujeme im za krásnu reprezentáciu našej školy v rámci celého Slovenska. Aj vďaka takým šikovným žiakom sa dokáže naša malebná dedinka Vištuk zviditeľniť.

          • Triedne "chodiace" rodičovské združenie

          • Vážení rodičia. 

            V pondelok, 4.12.2023, sa uskutočnia "chodiace" triedne rodičovské združenia v čase od 15,30 do 18,00 hod. V rámci tohoto času môžete prísť za ktorýmkoľvek vyučujúcim a informovať sa o prospechu a správaní vášho dieťaťa v jednotlivých predmetoch. Tešíme sa na vašu účasť.

          • Mikuláš už klope na dvere :)

          • Pozývame malých aj veľkých, školákov, škôlkárov aj neškolákov na Vianočnú školskú tržnicu....a príde aj Mikuláš :) Tešíme sa na vás!!! 

          • SKVELÝ ÚSPECH v krajskom kole Jazykového WocaBee šampionátu!

          • Naše triedy (2.A, 3.A a 4.A) úspešne zabojovali aj v krajskom kole inovatívnej súťaže pre
            školy pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR s
            názvom Jazykový WocaBee šampionát.
            Naša 2.A trieda sa v rámci Bratislavského kraja umiestnila na
            fantastickom 1.mieste a 4.A trieda  na  2. mieste, vďaka čomu obe triedy postúpili
            do celoslovenského kola. Hanbiť sa však nemusia ani naši tretiaci, ktorí skončili na
            krásnom 5. mieste v rámci celého Bratislavského kraja.
            Žiaci dosiahli tento skvelý výsledok v celkovej konkurencii 252 tried nášho kraja,
            ktoré sa do súťaže zapojili.
            V týchto dňoch, od 22. do 23.11.2023, nás žiaci reprezentujú v celoslovenskom
            finále, v ktorom môžeme získať ďalšie ceny a príspevok na modernizáciu škôl v
            hodnote 6 000 €. Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových
            vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe
            mimoriadne dôležité.
            Súťaž vyvrcholí medzinárodným finále, v ktorom sa stretnú tie najlepšie triedy z 8
            krajín!
            Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme
            cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné
            výsledky!
            Držíme im v celoslovenskom finále palce!