• Ponožková výzva

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom.

            Milí žiaci, obujte si v utorok 21. marca dve odlišné ponožky a spolu budeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024 bude dňa 19. apríla 2023 (streda).

            Bližšie informácie ohľadom času a spôsobu prihlasovania budú včas zverejnené na webovej stránke školy.  

             

          • Darujte nám 2% - ĎAKUJEME :)

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            darujte nám 2% z vašich daní, ktoré nám pomôžu pri modernizácii vybavenia školy, na nákup moderných učebných pomôcok a podobne. Každé euro nám pomôže a budeme vám veľmi vďační. Našim žiakom chceme dopriať čo najlepšie podmienky na vyučovanie. Ďakujeme v mene našich žiakov, vašich detí :)

            Vypísané a podpísané vyhlásenie spolu s potvrdením, ktoré vám vydá zamestnávateľ, nám môžete hodiť v obálke s označením "OZ Školáčik" do schránky pred školou a všetko ostatné urobíme za vás.

            ĎAKUJEME v mene našich žiakov!!!

            Vyhlásenie si môžete stiahnuť tu, alebo v tlačenej podobe na vrátnici školy:

            Vyhlasenie_2022.pdf

          • POZOR ZMENA - platby stravného

          • Vážení rodičia,

            od apríla 2023 (aprílového preddavku) nastáva zmena v spôsobe vystavovania platby za stravné. Stravníci už nebudú dostávať klasické šekové poukážky, ale lístok s QR kódom a všetkými potrebnými informáciami k platbe. QR kód viete načítať cez internebanking, taktiež by túto platbu mali vedieť načítať na každej pošte (nebude potrebné vypisovať poštové poukážky).

            • Pri platbe treba skontrolovať správny VARIABILNÝ SYMBOL pre správne spárovanie platieb v banke!!!
            • Taktiež je vhodné napísať do správy pre prijímateľa meno dieťaťa, za ktoré platíte.
            • Ak máte v škole alebo aj v škôlke viaceré deti, treba zaplatiť za každého stravníka zvlášť s jeho prideleným variabilným symbolom!!! (nie je možné zrátať stravné za všetky deti dokopy a zaplatiť naraz, každý má svoj VS a program potom nevie spárovať takéto platby. Vyhneme sa tak zbytočným nedorozumeniam a upozorneniam na nezaplatenie stravného.)
            • Pokiaľ nemáte zriadený internetbanking a na pošte kde platíte nevedia načítať QR kód, požiadajte vedúcu ŠJ o vystavenie klasickej poštovej poukážky, ktoré je možné vystaviť do minutia zásob poštových poukážok.
            • Platbu na ďalší mesiac je potrebné ideálne vykonať najneskôr do 25. v predchádzajúcom mesiaci aby do konca mesiaca boli pripísané platby k stravníkom.
            • jedálny lístok, preplatky aj nedoplatky, odhlasovanie zo stravy si viete spravovať prostredníctvom aplikácie strava.cz kde sa po prihlásení dostanete k všetkým potrebným informáciám. Prihlasovacie údaje ste dostali spolu s čipom na stravu. Pokiaľ ste prihlasovacie údaje stratili, obráťte sa na vedúcu ŠJ. Všetky potrebné informácie nájdete v hornej modrej lište - školská jedáleň.
          • Šiestaci v Modre

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šiestaci v Modre.

            Dňa 7. marca sa naši šiestaci zúčastnili v kine Mier v Modre zážitkovo -vzdelávacieho programu Svet okolo nás, kde sa mohli aspoň nachvíľu ocitnúť v ríši za Veľkým múrom a to v Číne. Na žiakov čakali zábery z Veľkého čínskeho múru, pokochali sa aj pohľadom na pandy veľké, dych sa im zatajil pri pohľade na rituál nebeského pohrebu, či veľkomesto Peking alebo Honkong. Život nomádov na Tibetskej náhornej plošine so stádami jakov, pestovanie ryže, čajovníka, kulinárske čínske špeciality, či tradície a zvyky – to všetko mohli žiaci zažiť v interaktívnom programe, ktorý svojim obsahom a formou obohatil aj výučbu geografie Ázie. Naši žiaci sa zapojili aj do živej diskusie s aktérmi programu. Následne navštívili múzeum Ľudovíta Štúra v Modre, kde sa v priebehu hodiny dozvedeli všetky základné informácie o tomto našom velikánovi. Prezreli si aj jeho pamätnú izbu, kde skonal. Expozícia ponúkla žiakom názorné ukážky, interaktívne hry, či audio-vizuálne nahrávky zo života Ľ. Štúra. Výklad pani sprievodkyne bol pútavý a zaujímavý. Dnes sa naši žiaci vzdelávali aj takouto formou a verte, že sa im to veľmi páčilo.

          • UPOZORNENIE - vši

          • Vážení rodičia,

            v škole sa vyskytli vši. Preto vás žiadame aby ste deťom skontrolovali vlasy, poprípade spravili preventívne opatrenia, aby sme včas zabránili ďalšiemu šíreniu.

            Ďakujeme

          • Bezpríznakovosť - pripomienka

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si vám pripomenúť, že po prázdninách, ktoré trvali viac ako 3 dni, treba cez edupage poslať potvrdenie o bezpríznakovosti. Ďakujeme 

          • RAJO - oficiálne stanovisko

          • Vážené vedenie školy, milí rodičia,

            vďaka promptnej reakcii Ministerstva pôdohospodárstva a verejnému prísľubu ministra navýšiť dotáciu na Školské mlieko pre školský rok 2022/2023 opätovne od 17.2.2023 spúšťame predaj dotovaných mliečnych výrobkov RAJO.

            Nevyhodnotili sme zvýšený záujem detí o mlieko správne, vyčerpali sme prostriedky z programu na dodávku dotovaného mlieka do škôl skôr a včas sme to smerom k MPRV SR nekomunikovali. 

            Veľmi si tento prístup ministerstva vážime a Vám ďakujeme za trpezlivosť počas riešenia vzniknutej situácie.


                                                                                                                                                Tím školské mlieko

                                                                                                                                                      RAJO s.r.o.

            Oficiálne stanovisko nájdete tu: RAJO_oznam_skoly_17.2.2023.docx​​​​​​​

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny budú v čase od 20.02. do 24.02.2023. Nástup po prázdninách v riadnom režime bude v pondelok 27.02.2023.

            V čase jarných prázdnin nie je v prevádzke ŠKD ani ŠJ pre žiakov školy.

            V obmedzenom režime pre vopred prihlásené deti bude iba MŠ.

          • Kúzelná fyzika už aj v ZŠ Vištuk

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kúzelná fyzika už aj v ZŠ Vištuk.

            Dnes sa naši žiaci zúčastnili zábavno - vzdelávacieho programu Kúzelná fyzika. Gyroskop, miešanie farieb, levitáciu magnetov, či vedenie elektrického prúdu telom človeka a mnoho ďalšieho mohli vidieť naši žiaci cez rôzne zaujímavé pokusy, ktoré im predviedol pán Michal Figura z Prešova. Veríme, že pokusy, ktoré žiaci videli, ich presvedčili o tom, že s fyzikou sa stretávame v bežnom živote každý deň a že nie je až taká nudná a ťažká. Musíme však našich žiakov aj pochváliť, nakoľko preukázali množstvo vedomostí z tohto predmetu. Pre mladších žiakov bol pán Michal možno len kúzelníkom, no veríme, že aj mladšie ročníky zaujali jednoduché fyzikálne deje a motivovali ich do budúceho štúdia prírodných vied, akou je aj fyzika.

          • PRIPOMIENKA

          • Pripomíname týmto triedne rodičovské združenia (všetky triedy), ktoré sa uskutočnia dnes - 8.2.2023 o 17,00 hod. v kmeňových triedach. 6.trieda bude mať triedne rodičovské združenie o 17,30 vo svojej triede so zastupujúcou triednou učiteľkou p. Tarabovou.

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 23.1 - 27.1.2023 prebieha lyžiarsky výcvik našich žiakov v lyžiarskom stredisku Čertov - Lazy pod Makytou. Naši lyžiari pricestovali v poriadku, sú už ubytovaní. Keďže je tam slabý signál, je možné, že vám na vaše správy nebudú hneď odpovedať. Nebojte sa o nich, sú v dobrých rukách našich učiteliek.

            Prajeme im veľa snehu a krásnu lyžovačku.

          • Rodičovské združenie + info

          • Na hodnotiacej pedagogickej rade (dňa 19.1.2023) za 1. polrok školského roka 2022/23 bolo vzhľadom na časté absencie žiakov na druhom stupni počas ohlásených písomných prác (cez edupage) schválené, že žiak, ktorý nebude písať takúto ohlásenú písomnú prácu bude mať zapísané v elektronickej žiackej knižke písmeno "a" (absencia), ktoré sa v žiackej knižke zobrazí ako 5. Po dopísaní si písomnej práce učiteľ zmení túto známku na takú, ktorú žiak z písomnej práce dostane.

            Bližšie informácie sa dozviete na triednych rodičovských združeniach dňa 8.2.2023.

            Triedne rodičovské združenia sa uskutočnia v stredu 8.2.2023 o 17,00 hod. v kmeňových triedach.

            Žiaci 6. ročníka budú mať triedne rodičovské združenie vo svojej triede o 17,30 hod.