• Deň bez batohu

          • Aktivity v rámci projektu Hrdá škola pokračujú aj v tomto školskom roku. Už v stredu 23.11.2022 bude Deň bez batohu :)

          • Vrchnáčiky pre Tomáška

          • Milí žiaci a rodičia, 

            ešte stále sa zbierajú vrchnáky z plastových fliaš pre Tomáška. Aj keď sa fľaše zálohujú, vrchnáky sa nemusia odovzdávať. Zberná škatuľa je umiestnená pri vrátnici. Ďakujeme! 

          • POZOR - Zmena rozvrhu hodín od pondelka 21.11.2022.

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Z personálnych dôvodov sme museli dočasne zmeniť rozvrh hodín, ktorý bude platný od pondelka 21.11.2022 do odvolania. Bližšie informácie dostanete na triednych rodičovských združeniach. V prípade, že žiaci budú v pondelok omylom pripravení podľa starého rozvrhu bude im to v pondelok ospravedlnené. Prosíme však aby si žiaci v nedeľu skontrolovali rozvrh hodín podľa nového rozvrhu na edupoage.

            Ďakujeme 

          • ŠKD - 18.11.2022 - ZATVORENÝ

          • Oznamujeme vám, že vzhľadom na veľmi nízky počet prihlásených detí, chorobnosti a energetického šetrenia nebude v piatok 18.11.2022 ŠKD v prevádzke.

            Všetci žiaci školy sú zo stravy na tento deň odhlásení.

            V prevádzke bude iba MŠ.

          • Riaditeľské voľno - piatok 18.11.2022

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou vo Vištuku oznamuje, že z dôvodu vysokej chorobnosti učiteľov aj žiakov  udeľuje na piatok 18.11.2022 žiakom školy riaditeľské voľno. Pre žiakov 1. stupňa bude po záväznom zistení záujmu k dispozícii ŠKD v čase  od 7,00 do 16,00 hod. Prosíme rodičov aby vyjadrili svoj záujem / nezáujem o ŠKD cez edupage, prihlasovanie bude spustené od dnes od 19,30 hod do stredy do 10,00 hod. Na základe toho budú žiaci aj odhlásení alebo prihlásení na stravu.

            Ostatní žiaci budú automaticky zo stravy odhlásení.

            MŠ bude v piatok v bežnej prevádzke.

            Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

          • Deň červených makov - 11.11.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň červených makov - 11.11.2022.

            Deň červených makov alebo Deň vojnových veteránov je spomienka na obete prvej svetovej vojny. V piatok 11.11.2022 sme si pripomenuli už 104. výročie ukončenia prvej svetovej vojny. Naši žiaci sa zúčastnili spomienkového aktu. Svojou účasťou si uctili tých, ktorí bojovali za mier.

          • Globálne vzdelávanie aj u nás v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Globálne vzdelávanie aj u nás v škole.

            Naša škola je školou, ktorá sa snaží v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu implementovať prvky globálneho vzdelávania. Ide o prístup k vzdelávaniu, ktorý v učení (sa) zdôrazňuje globálny kontext, porozumenie globálnym témam a súvislostiam. Na strane druhej je to však aj samotný spôsob, akým (sa) učíme, akým nadobúdame a odovzdávame poznanie, akým spôsobom kriticky analyzujeme a reflektujeme dnešný svet a našu rolu v ňom. Od nášho bezprostredného okolia, po planétu ako celok. Aj takýmto spôsobom učíme našich žiakov, aby vedeli zaujať svoj postoj k aktuálnym témam v spoločnosti. Aj tohto roku sa naši žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili v rámci festivalu Jeden svet na školách, ktorý organizuje mimovládna organizácia Človek v ohrození, online projekcie dokumentárneho filmu - Drahé deti budúcnosti. Film zachytával aktivistky a aktivistov protestujúcich v Hongkongu proti politickej správe v Pekingu. Pozornosť sa zameriava aj na protesty v Čile proti sociálnej nerovnosti v krajine a na hnutie Piatky za budúcnosť, ktoré v Ugande bojuje za klimatickú spravodlivosť. Aj takouto formou mohli naši žiaci vidieť, akým problémom čelia mladí ľudia v jednotlivých kútoch sveta. Následne sa žiaci zúčastnili online streamovej diskusie na tému sociálna nerovnosť, kde mohli klásť svoje otázky Marcelovi Karvayovi - polovičnému Rómovi, ktorý to nemal v živote ľahké. Marcel vo svojom príbehu poukázal na problémy, ktorým čelia ľudia na Slovensku žijúci v chudobe, no zároveň vypovedal, ako sa on úspešne vymanil z takéhoto života a čo všetko to obnášalo. Veríme, že aj takáto forma výučby, umožnila našim žiakom kriticky reflektovať vlastné predstavy a presvedčenia, našu pozíciu vo svete a vzťah s inými ľuďmi či časťami planéty. A následne na základe uvedomenej analýzy meniť pohľad na svet.

          • Triedne rodičovské združenia

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že triedne rodičovské združenia sa uskutočnia v stredu 23.11.2022 a to nasledovne:

            - 1. stupeň o 17,00 hod. - spoločné triedne RZ, alebo podľa pokynov triednych učiteliek

            - 7.+ 8. + 9. ročník - spoločné RZ kvôli lyžiarskemu výcviku o 17,00 hod v triede u deviatakov

            - 2. stupeň o 17,30 hod. - triedne resp. následne chodiace

          • 6.A + 7.A - workshop – Voda miluje chémiu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 6.A + 7.A - workshop – Voda miluje chémiu.

            Dňa 3. novembra sa žiaci 6. a 7. ročníka zúčastnili workshopu – Voda miluje chémiu, ktorý organizovala chemická spoločnosť BASF, sídliaca vo Vlčom hrdle, v budove Strednej odbornej školy chemickej. Detské laboratórium Kid' s Lab Hókus - Pókus poskytuje deťom možnosť objaviť svet chémie cez jednoduché a bezpečné chemické pokusy, ktoré môžu v budúcnosti vzbudiť u nich záujem o prírodné vedy. Po príchode do laboratória si naši žiaci obliekli farebné zástery, vypísali svoje meno na odznak, ktorý si pripli na zásteru, nasadili ochranné okuliare a ako ozajstní výskumníci mohli v dvojiciach pracovať podľa manuálu na zaujímavých pokusoch týkajúcich sa vody - jej vlastností a zadržiavania. Musíme prezradiť, že našim žiakom pokusy vyšli a dostali aj pochvalu za šikovnosť a vzorné správanie. Pokus bol zameraný na podporu vzdelávania v oblasti prírodných vied s cieľom umožniť deťom vyskúšať si chémiu pomocou experimentov a hrou načerpať nové vedomosti. Naši žiaci boli z workshopu nadšení a z laboratória odchádzali plní dobrých dojmov.

          • WocaBee - vyhrali sme okresné kolo! 

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee a vyhrali sme okresné kolo! 

            Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V našej škole využívajú danú aplikáciu pri výučbe anglického jazyka žiaci p. učiteľky Mgr. Ivety Tahotnej Hampelovej. 

            Za nami je okresné kolo, v ktorom si žiaci 1., 2. a 3. ročníka našej školy popasovali sily so 49 inými triedami v rámci nášho okresu. V jednej kategórii súťažia nielen základné, ale i stredné školy.  

            Ako sme skončili v okresnom kole? 

            1.miesto  - 3.A (SNAKES) z našej školy 

            2.miesto  - 2.A (PUPPIES) z našej školy 

            7.miesto -  1.A (ZAJAČIKY) z našej školy

             

            Gratulujeme našim šikovným žiakom, ktorí nádherne reprezentovali školu i obec.   

            Žiaci s najvyšším počtom WocaPoints v jednotlivých triedach v okresnom kole boli: 

            1.A:  Peťka Kulifajová, Maky Bariny a Natálka Tahotná 

            2.A: Lili Nguyenová, Emka Nápravníková a Hanka Hábelová 

            3.A: Zarka Černíková, Matúško Tahotný a Jakubko Beňovič. 

                        Držíme palce víťaznej triede 3.A, ktorá v týchto dňoch pokračuje a bojuje o čo najlepšie umiestnenie v krajskom kole.  

             

          • Riaditeľské voľno pre žiakov 2. stupňa

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Oznamujem vám, že na piatok 4.11.2022 udeľujem riaditeľské voľno pre žiakov 2. stupňa (5. - 9. ročník) z prevádzkových a organizačných dôvodov, ktoré sú spojené s rekonštrukciou podláh v celej škole. Učitelia budú nápomocní pri príprave tried, aby sme mohli riadne fungovať od pondelka 7.11.2022.

            Všetci žiaci druhého stupňa sú hromadne odhlásení na tento deň zo stravy. Tí, ktorí si chcú prísť v piatok zobrať stravu, nech sa nahlásia u vedúcej ŠJ dnes do 14,00 hod. 

            Žiaci prvého stupňa budú mať v piatok 4.11.2022 vyučovanie vo svojich triedach, t.j. v škole. (už nie v KD!) Končiť budú 4. vyučovacou hodinou o 11,40 hod.

            Zároveň prosím rodičov detí, ktoré navštevujú ŠKD, aby si v rámci možností prišli vyzdvihnúť deti hneď po vyučovaní. 

            Ďakujem za spoluprácu a trpezlivosť, Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

          • Vyhlásenie výsledkov VYV súťaže "Môj Vištuk"

          • Srdečne pozývame všetkých zúčastnených súťažiacich a ich rodičov, starých rodičov a všetkých priaznivcov na vernisáž (výstavu) prác výtvarnej súťaže "Môj Vištuk", na ktorej bude zároveň vyhlásený víťaz, ktorý získa svoju lipku, ktorú si bude môcť zasadiť už tento víkend v lipovej aleji.

            Vernisáž sa uskutoční vo štvrtok 3.11.2022 o 17,00 hod. vo vestibule KD vo Vištuku.

            Tešíme sa na vašu účasť.

          • Nástup do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujem vám, že po jesenných prázdninách (t.j. v stredu 2.11.2022) z dôvodu prác na podlahách a zabezpečení plynulej a bezpečnej prevádzky školy bude prevádzka v nasledovnom režime. 

            Prevádzka ŠKD (ranná aj popoludňajšia) bude v riadnom režime.

            Od stredy 2.11.2022 do piatka 4.11.2022 budú všetky triedy končiť vyučovanie 4. vyučovacou hodinou - t.j. o 11,40 hod.

            Žiaci I. stupňa (1. - 4. ročník) budú mať v týchto dňoch vyučovanie v kultúrnom dome. Triedne pani učiteľky z 1. stupňa si o 7,45 hod. vyzdvihnú žiakov z ranného ŠKD a odvedú ich spolu so žiakmi, ktorí budú čakať v tom čase pred školou do KD. Prosíme ostatných žiakov 1. stupňa do 8,00 hod priviesť deti priamo do KD (cez hlavný vchod). Po skončení vyučovania pani učiteľky odvedú žiakov naspäť do školy - do ŠKD. Tí, ktorí nechodia na obed a chodia priamo po vyučovaní domov - môžete ich prísť o 11,40 hod vyzdvihnúť do KD.

            Žiaci II. stupňa (5. - 9. ročník) budú v nasledovných triedach (druhý stupeň zostáva v škole z dôvodu, že sa im na každej hodine striedajú učitelia).

            5.A - bude u štvrtákov

            6.A - ŠKD II. oddelenie

            7.A - ŠKD I. oddelenie

            8.A - vo svojej triede

            9.A - vo svojej triede

            Informácia pre žiakov 5., 8. a 9. ročníka - pôjdete do tried zadným schodiskom (dolu do šatní a doprava)

            6. a 7. trieda hlavným schodiskom okolo pani zástupkyni do ŠKD.

            Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu, Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

             

          • Straty a nálezy

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Po letných prázdninách, resp. z minulého školského roka, zostalo v škole rôzne oblečenie a naďalej toto zabudnuté oblečenie pribúda a kopí sa nám na vrátnici. Prosíme vás aby si vaše deti pobrali svoje zabudnuté veci domov pred jesennými prázdninami (t.j. vo štvrtok 27.10.2022). Veci, ktoré tam zostanú a nebudú mať majiteľa budú použité na charitu a vhodené do kontajneru s oblečením.

            Ďakujeme

          • "Bezpečnosť pre školáka" - beseda - malá zmena

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V rámci prevencie a v spolupráci s Policajným zborom SR začíname, resp. pokračujeme s prevenciou voči nežiadúcim javom aj v tomto školskom roku. 

            Vo štvrtok 3.11.2022 bude beseda s policajtkou pre žiakov 1. - 4 . ročníka pod názvom "Bezpečnosť pre školáka". Beseda sa uskutoční v rámci vyučovania počas prvej a druhej vyučovacej hodiny v KD. Tú istú besedu na danú tému absolvujú aj naši piataci v pondelok 7.11.2022 počas 1. vyučovacej hodiny.

            Preventívne programy budú v mesiaci november - december aj v iných oblastiach určené aj pre žiakov 6. - 9. ročníka.

          • Jesenné prázdniny a prerušenie prevádzky

          • Jesenné prázdniny sú v období od 28.10.2022 (piatok) do 1.11.2022 (utorok).

            Začiatok vyučovania po prázdninách je v stredu 2.11.2022.

            Počas prázdnin nebude v prevádzke ani ŠKD. 

            Materská škola bude v piatok (28.10.2022) v prevádzke iba pre vopred prihlásené deti.

            V pondelok 31.10.2022 bude MŠ zatvorená z prevádzkových dôvodov (nízky počet prihlásených detí, šetrenie energií a rekonštrukcia podlách na chodbách školy).

            Materská škola bude v riadnej prevádzke od stredy 2.11.2022.

          • Informácia - prerábanie podláh v škole

          • Vážení rodičia,

            od stredy 26.10.2022 sa budú v našej škole robiť rekonštrukcie podláh v triedach. Zriaďovateľ získal finančné prostriedky v rámci havarijného stavu zo štátneho rozpočtu a tieto finančné prostriedky treba vyčerpať do určitého termínu, preto nie je možné odsunúť túto prerábku na prázdniny mimo vyučovania. Organizácia vyučovania zostáva nezmenená, Triedy budeme robiť po etapách tak, aby sa žiaci vždy mali kde učiť (ŠKD, alebo iné učebne, v prípade potreby KD). Taktiež budú dodržané všetky bezpečnostné a hygienické opatrenia.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy