• Karanténa po novom - informácia

            • Ak sa v škole vyskytne žiak alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Tito žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom, avšak dôrazne odporúčame respirátor FFP2.
            • Pedagogickí a odborní zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou v rámci školy, do karantény nejdú. Takíto zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 10 dní.
            • V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje detského lekára. Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19
            • Žiak, ktorý bol mimo školy v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, 2 dni pred potvrdením pozitivity tejto osoby alebo objavneím sa prvých príznakov, nastupuje do 5-dňovej karantény a nenavštevuje školu. Ak žiak spĺňa výnimku z karantény a neprejavuje príznaky ochorenia COVID-19, do karantény ísť nemusí, ale musí mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 7 dní. Žiaci v škole môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka školy oznamuje, že dňa 8.3.2022 (utorok) udeľuje riaditeľské voľno všetkým žiakom ZŠ z dôvodu celodennej odstávky vody v celej obci. Z daného dôvodu nevieme zabezpečiť chod školy a základné hygienické potreby. Počas riaditeľského voľna nebude ani dištančná výučba, žiaci sú zo stravy automaticky odhlásení.

             

          • Pripomienka - bezpríznakovosť

          • Vážení rodičia,

            pripomíname, že po prázdninách je potrebné predložiť Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (platné od 25.2.2022 - ideálne cez edupage), keďže deti neboli v škole viac ako 3 po sebe nasledujúce dni. Zároveň vás prosíme, ak máte možnosť, aby ste otestovali deti pred nástupom AG samotestom, aby sme predišli zbytočnému šíreniu ochorenia. 

            Žiaci sú naďalej povinní v spoločných priestoroch mať prekryté horné dýchacie cesty. 

            Ďakujeme za spoluprácu :)

          • Karanténa 3.A

          • Vážení rodičia,

            práve sme mali nahlásené pozitívne testované dieťa 3. ročníka, ktoré bolo dnes v škole. Z toho dôvodu musia žiaci 3.ročníka absolvovať karanténu a v piatok 25.2.2022 prechádzajú na dištančnú výučbu (1 deň keďže sú od pondelka prázdniny). Zo stravy budú automaticky všetci odhlásení. Rozvrh online hodín na piatok vám oznámi triedna pani učiteľka.

            Mgr. Viera Mladenová

          • AG samotesty

          • Vážení rodičia, 

            tí, ktorí ste prejavili záujem o AG samotesty, v piatok 25.2.2022 budú žiakom rozdané ďalšie AG samotesty prostredníctvom triednych učiteľov. Tí, ktorí nebudú v škole budú mať tieto testy odložené u triednych učiteľov. 

             

          • Jarné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Jarné prázdniny budú v čase od 28.2.2022 do 4.3.2022. Nástup do školy po prázdninách je v pondelok 7.3.2022. Počas prázdnin nebude v prevádzke ani ŠKD. Materská škola bude v prevádzke iba pre vopred prihlásené deti.

            Nástup do školy po prázdninách bude v pondelok 7.3.2022. 

            Prajeme všetkým žiakom krásne prázdniny a načerpanie nových síl :)

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sa školské kolo geografickej olympiády uskutočnilo online formou a to 24.novembra 2021, kde sa všetci naši zapojení geografi stali úspešnými riešiteľmi a postúpili do okresného kola.

            Okresné kolo geografickej olympiády čakalo našich geografov 17. februára 2022 a to opäť online formou, kde mohli získať spolu za teoretickú i praktickú časť 100 bodov.

            S radosťou vám chceme oznámiť, že všetci naši zúčastnení žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi:

            Marko Sedlák v kategórii E získal 79 bodov

            Bohuš Gajdoš v kategórii F získal 83 bodov

            Petra Scholtzová v kategórii E získala 81 bodov

            Júlia Fiľová v kategórii E získala 78 bodov

            Miriam Fiľová v kategórii E získala 77 bodov

            Našim geografom srdečne blahoželáme a sme na nich hrdí 😊.

            Nakoľko do krajského kola postupujú len prví traja úspešní riešitelia, našich žiakov tam neuvidíme. No veríme, že za rok sa to podarí😊.

             

          • Platba ŠKD cez VIAMO

          • Vážení rodičia,

            ďakujeme vám, že sme spoločnými silami prešli na platby poplatkov za ŠKD prevodom. Tak ako sa učíte vy, učíme sa s týmto modulom pracovať aj my. Mnohí sa pýtate prečo keď ste zaplatili klasickým bankovým prevodom nevidíte vašu platbu. Je to preto, že tieto platby musíme priraďovať ručne z výpisu z banky (čo robíme cca 2x do mesiaca). Viacerí z vás využívate platbu cez VIAMO - čiže priamo z aplikácie edupage. Túto platbu chceme odporučiť aj ostatným, pretože nemusíte nahadzovať žiadne údaje cez účet, platbu zaplatíte pár klikmi a ihneď sa platba priradí k vášmu dieťaťu a teda aj vy ihneď vidíte, že vaša platba bola zrealizovaná. Samozrejme ak zostanete pri klasickom bankovom prevode alebo trvalom príkaze môžete, no táto platba môže byť pripísaná až na konci mesiaca v závislosti od dátumu kedy ste prevod uskutočnili. Môže sa teda stať, že systém vám pošle upomienku o nezaplatení aj v prípade keď ste už zaplatili, no platba ešte nebola spárovaná.

            Platiť cez VIAMO môžu klienti Tatra banky, VÚB banky a OTP banky. Ostatné banky budeme naďalej párovať z účtu. Návod ako to funguje nájdete tu:

            Ako funguje VIAMO

             

          • Karanténa MŠ - do 18.2.2022

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že sme mali práve nahlásený pozitívny prípad ochorenia Covid 19 v "maláckej" triede a táto osoba bola dnes v MŠ, od utorka 15.2.2022 zostáva aj 1. (malácka) trieda v 5 dňovej karanténe. Vzhľadom k tomu, že nevieme z personálnych dôvodov zabezpečiť prevádzku MŠ ani od stredy 16.2.2022, zostáva celá MŠ zatvorená do piatku 18.2.2022. V týchto dňoch bude v MŠ prebiehať dezinfekcia priestorov a povrchov. Deti, ktoré nebudú prejavovať žiadne príznaky ochorenia nastúpia do MŠ v pondelok 21.2.2022. Zo stravy budú deti automaticky odhlásené.

          • Karanténa 8.A

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            práve nám bol nahlásený pozitívny prípad ochorenia Covid 19 osoby, ktorá bola v piatok 11.2.2022 v priamom kontakte so žiakmi 8.A triedy, preto žiaci 8.A zostávajú v 5 dňovej karanténe. Žiaci 8. triedy zostávajú do stredy 16.2.2021 na dištančnej výučbe. Žiaci, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky ochorenia, nastúpia na prezenčnú formu výučby vo štvrtok  17.2.2022. Od pondelka do stredy sa budú vzdelávať online cez Teams. 

            Zo stravy budú žiaci odhlásení.

            Rozvrh hodín tu: eduresized_8._rocnik(1).jpg

          • Výnimka z karantény

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že máme nahlásený minimálny počet žiakov, ktorí cez edupage podali vyhlásenie o Výnimke z karantény (očkovaný alebo prekonaný žiak), musíme uzatvárať celé triedy. Prosíme Vás, aby ste v prípade, že vaše dieťa spĺňa výnimku z karantény nahlásili túto skutočnosť cez edupage (žiadosti/vyhlásenia). Ide o to, že v prípade ak je v triede viac ako polovica žiakov s výnimkou môžeme ponechať triedu prezenčne, preto je dôležité nám túto skutočnosť nahlásiť.

            Ďakujeme!

             

          • Týždeň netradičných farieb

          • Milí žiaci,

            v rámci projektu Hrdá škola nás čaká od 14. do 18. februára 2022 "Týždeň netradičných farieb". Na plagátiku nájdete farby, ktoré si máte v daný deň obliecť. Verím, že sa nám podarí splniť aj túto výzvu :)

          • Karanténa - 6.A

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            práve nám bol nahlásený pozitívny prípad ochorenia Covid 19 osoby, ktorá bola vo štvrtok 10.2.2022 v priamom kontakte so žiakmi 6.A triedy, preto žiaci 6.A zostávajú v 5 dňovej karanténe. V pondelok 14.2.2022 a utorok 15.2.2022 prechádzajú na dištančnú výučbu podľa rozvrhu hodín dištančného vyučovania 6. triedy. Žiaci, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky ochorenia, nastúpia na prezenčnú formu výučby v stredu  16.2.2022.

             

          • Karanténa - 2.A a 3.A

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            práve nám bol nahlásený pozitívny prípad ochorenia Covid 19 osoby, ktorá bola vo štvrtok 10.2.2022 v priamom kontakte so žiakmi 2.A a 3.A triedy, preto žiaci týchto tried zostávajú v 5 dňovej karanténe a od piatka 11.2.2022 prechádzajú na dištančnú výučbu podľa pokynov triednej pani učiteľky. Karanténa a dištančná výučba trvá do utorka 15.2.2022. Žiaci, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky ochorenia, nastúpia na prezenčnú formu výučby v stredu  16.2.2022.

             

          • Prezenčná forma výučby od 7.2.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Od pondelka 7.2.2021 nastupuje celá škola na prezenčnú formu výučby (v škole). Keďže boli žiaci doma viac ako 3 po sebe nasledujúce dni, pripomíname odovzdanie bezpríznakovosti cez edupage (ideálne v nedeľu večer). 

            Ďalej vám oznamujeme, že z dôvodu, že už nevieme z personálnych dôvodov zabezpečiť ŠKD pre každú triedu 1. stupňa zvlášť, ŠKD bude v prevádzke v riadnom režime - tzn. v dvoch zmiešaných oddeleniach. 

            Od pondelka 7.2.2021 zároveň spúšťame doučovanie Spolu múdrejší 3 a teda nebudú kapacity aj na zastupovanie v ŠKD.

            V pondelok 7.2.2021 budú žiakom odovzdané ďalšie AG samotesty, ich použitie prosím vždy nahláste cez edupage.

            Ďakujeme.

          • Polročné prázdniny - 4.2.2022

          • V piatok 4.2.2022 budú polročné prázdniny. V prevádzke nebude ŠKD ani ŠJ. Materská škola bude so súhlasom zriaďovateľa vzhľadom na epidemiologickú situáciu zatvorená. Prevádzka ZŠ s MŠ vo Vištuku bude obnovená v pondelok 7.2.2022.

          • Dištančné vzdelávanie - celá škola

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu v našej škole a so súhlasom zriaďovateľa prechádzame od utorka 1.2.2022 do štvrtka 3.2.2022 celá škola na dištančné vzdelávanie. V piatok 4.2.2022 sú polročné prázdniny. Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy do konca týždňa. Dôvodom tohoto rozhodnutia je, že máme vysoký počet pozitívnych žiakov a taktiež vyučujúcich a teda nevieme zabezpečiť prezenčnú formu vzdelávania. Veríme, že sa situácia zlepší a od pondelka 7.2.2022 budeme môcť spustiť prezenčnú formu vzdelávania. 

            Žiaci prvého stupňa budú mať online hodiny podľa inštrukcií triednych učiteľov, žiaci druhého stupňa budú mať rozvrh online vzdelávania ako v prvom polroku.

            Rozvrhy pre II. stupeň nájdete tu: 

            eduresized_5._rocnik.JPG

            eduresized_6._rocnik.JPG

            eduresized_7._rocnik.JPG

            eduresized_8._rocnik.JPG

            eduresized_9._rocnik.JPG

          • Karanténa 3.A - do 2.2.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Práve nám bol nahlásený pozitívny prípad ochorenia Covid 19 osoby, ktorá bola v piatok 28.1.2022 v priamom kontakte so žiakmi 3.A triedy, preto 3.A zostáva v 5 dňovej karanténe a od pondelka 31.1.2022 prechádza na dištančnú výučbu podľa pokynov triednej pani učiteľky. Daná osoba bola v kontakte so žiakmi 3.A naposledy v piatok 28.1.2022, karanténa a dištančná výučba trvá do stredy 2.2.2022. Žiaci, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky nastúpia na prezenčnú formu výučby vo štvrtok 3.2.2022.