• ZMENA - rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že triedna učiteľka druhákov (p. Folkmerová) je PN bude rodičovské združenie žiakov 2. ročníka v náhradnom termíne. Taktiež bude náhradný termín stretnutia rodičov žiakov, ktorí sú prihlásení do školy v prírode. Termín vám včas oznámime prostredníctvom edupage. Ostatné termíny rodičovského združenia zostávajú nezmenené. Pripomíname - v utorok 25.4.2023 o 17,00 hod.

            Ďakujeme za porozumenie. 

          • Ekoprojekt - Periodická sústava prírody

          • Žiaci 7. ročníka sa zapojili do eko - súťaže Periodická tabuľka prírody, ktorú organizovali Európske lýceum a spoločnosti Slovnaft a SPP. Vďaka týmto organizátorom naša škola získala malé laboratórne súpravy, súpravu kreatívnych pomôcok a neznáme vzorky. Počas niekoľkých mesiacov žiaci skúmali neznáme vzorky vody, pôdy a minerálu. Taktiež veľa kreslili a prezentovali projekt o rope a jej elementárnom zložení.

            Dňa 19. 4. sa konalo záverečné podujatie v kinosále Slovnaftu, kde tímy z celého Slovenska prezentovali v dvojiciach svoje výsledky a závery formou prezentácie s fotografiami z priebehu pátrania. Našu školu reprezentovali žiačky Natália Mrvová a Tamara Heráková, ktoré získali špeciálne ocenenie za svoju prácu. Okrem získaného diplomu a darčekov sa mohli tešiť aj z exkurzie po areáli Slovnaftu, ktorý bol neskutočne veľký. Z výkladu manažéra spoločnosti Slovnaft sme sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o spracovaní ropy. Dievčatám ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a ešte raz im gratulujeme.

          • Deň narcisov - 20.4.2023

          • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Tento rok sa koná už 27.krát a to 20. apríla 2023. Dobrovoľníci - naši deviataci - budú počas tohto dňa zbierať príspevky a každého obdarujú znakom tejto zbierky - narcisom. Deviataci budú mať hliadku ráno pred školou, počas dňa navštívia triedy a okolo 12.00 hod. sa budú nachádzať v okolí školy. Podporme spolu najvzácnejšiu zbierku na pomoc onkologickým pacientom.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            dňa 25.4.2023 (utorok) sa uskutočnia triedne rodičovské združenia nasledovne:

            - 16,45 hod - stretnutie rodičov detí, ktoré sa zúčastnia školy v prírode - ÚČASŤ NUTNÁ!!! - v triede 2.A u pani učiteľky Folkmerovej

            17,00 - 17,30 hod. - spoločné triedne rodičovské - v kmeňových triedach žiakov

            - 17,30 - 18,30 hod. - "chodiace" rodičovské združenia - máte možnosť ísť za ktorýmkoľvek vyučujúcim

            17,30 - 18,00 hod. - individuálne konzultácie so školskou špeciálnou pedagogičkou (v suteréne - v školskej knižnici)

          • UPOZORNENIE!!!

          • Vážení rodičia,

            upozorňujeme vás, že sa k nám dostala informácia, že deti sa doma cez internet online spájajú (ropzrávajú) s cudzími ľudmi, ktorí od nich ťahajú rôzne informácie o nich. Oslovili sme políciu v rámci prevencie nevhodných vplyvov na internete, no nevieme či sa nám podarí takúto prednášku do konca školského roka pre žiakov zabezpečiť. My v škole v rámci prevencie budeme s deťmi túto tému preberať, no zároveň vás žiadame pre bezpečnosť vašich detí aby ste sa deťmi doma na danú tému rozprávali a poukázali na nebezpečenstvo takéhoto konania. 

            Ďakujeme.

          • Medové raňajky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medové raňajky.

            Dňa 13.4.2023 nás navštívili Vištuckí včelári aj so svojimi včielkami. Ich návšteva priniesla našim deťom zo škôlky a žiakom 1. - 6. ročníka veľa nových zaujímavých informácií zo života včielok. Okrem toho mali deti ochutnávku rôznych medíkov. Ďakujeme za vzácnu návštevu a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu :)

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia,  

            zápis žiakov na školský rok 2023/2024 sa uskutoční : 19. apríla 2023 (streda) v čase od 15.00-17.00 hod. v ZŠ s MŠ vo Vištuku.

            Zákonný zástupca žiaka: 

            • Pred zápisom: vyplní elektronickú prihlášku na webovej stránke školyProsíme o dôkladné vyplnenie a skontrolovanie elektronickej prihlášky pred jej odoslaním.
            • V deň zápisu 19.04. 2023  Základná škola vyžaduje vytlačenú a podpísanú elektronickú prihlášku (podpísať musia obaja zákonní zástupci),
            • rodný list dieťaťa, občiansky preukaz,
            • splnomocnenie (v prípade prítomnosti iba jedného rodiča Splnomocnenie_na_zapis(1).doc )
            • 20 € na nákup učebných pomôcok (písanky, predpisové zošity)

            V prípade odkladu školskej dochádzky: rodič elektronickú prihlášku taktiež vypĺňa, ale prikladá tieto prílohy:

          • Zmena rozvrhu hodín od štvrtka 13.4.2023

          • Oznamujeme vám, že sa od štvrtka 13.4.2023 vraciame k pôvodnému rozvrhu hodín, ktorý bol platný od 1.9.2022. Tento sa však automaticky preklopí až po polnoci zo stredy na štvrtok. Rozvrh hodín sa dá už teraz pozrieť na stránke školy - v rozvrhu hodín - rozkliknete STÁLY ROZVRH a tam nájdete rozvrh hodín platný od 13.4.2023 do 30.6.2023 pod názvom Rozvrh hodín od 1.9.2022.

          • Okresné kolo - Geografická olympiáda

          • Dňa 31. marca sa naši žiaci zúčastnili okresného kola geografickej olympiády, ktoré sa konalo v
            Modre na Gymnáziu Ľ. Štúra. V kategórii E bol úspešným riešiteľom Bohuš Gajdoš, ktorý obsadil
            nádherné 4. miesto. V kategórii F bola úspešnou riešiteľkou Miriam Fiľová, ktorá obsadila tiež krásne
            5. miesto. Lukáš Pavčo v kategórii E obsadil 19. miesto – neúspešný riešiteľ olympiády (z počtu 28
            riešiteľov) a Boris Kročka v kategórii F zase 8. miesto – neúspešný riešiteľ (z počtu 25 riešiteľov).
            Chlapci z 5. A triedy Andrej Gajdoš a Michal Didič sa nestali úspešnými riešiteľmi, no aj napriek tomu,
            im patrí veľká gratulácia, nakoľko tohtoročné testy boli veľmi náročné a úspešných riešiteľov bolo
            veľmi málo.
            Ešte raz ďakujeme našim reprezentantom za krásne výsledky a vzornú reprezentáciu našej Základnej
            školy.

          • Divadlo vo Vištuku

          • Ak by si si chcel alebo chcela vyskúšať hrať v divadle tak neváhaj a príď na stretnutie kde sa dozvieš veľa zaujímavostí...

          • Zápis do 1. ročníka

          • Podávanie prihlášok  na plnenie povinnej školskej dochádzky prebieha elektronicky. Elektronickú prihlášku môžete vyplniť na stránke školy (hore v lište). Prihlášku vyplňte kompletne a správne (dodržiavajte veľké  a malé písmená a aj interpunkčné znamienka, pretože prihláška sa následne preklápa do nášho systému.).

            Bližšie informácie k zápisu nájdete na plagáte.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

            Zápisu sa MUSÍ zúčastniť každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          • Podporte našu žiačku v súťaži ... Ďakujeme!

          • Naša žiačka Natália Hrašková sa zapojila so svojou fotografiou do súťaže Dokáž to v energetike, ktorá trvá do 2.4.2023. Podporte ju a pomôžte jej zvíťaziť. Stačí, ak na Facebooku a aj Instagrame dáte LAJK (Páči sa mi to) pod jej fotografiu. Musíme nazbierať čím najviac lajkov na oboch sociálnych sietiach. ĎAKUJEME a Natálii držíme palce :) ...čím viac lajkov na oboch sociálnych sietiach, tým väčšia šanca na úspech!

            Facebook: (daj páči sa mi to pod fotografiou)

            Súťaž na Facebooku - Natália

            Instagram: (klikni pod fotografiou na srdiečko)

            Súťaž na Instagrame - Natália

          • Oznam školskej jedálne

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu prostredníctvom Edupage (konto rodič) cez Žiadosti a vyhlásenia nájdete - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA do 15.4.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje a máte záujem, je  potrebné sa čo najskôr kontaktovať s vedúcou školskej jedálne a požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov /zapožičanie čipu/.

             

            V prípade, ak nevyplníte túto návratku cez edupage do 15.4.2023, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/24

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov. 

            Na stránke školy v okienku Elektronická prihláška je zverejnená prihláška na zápis k budúcemu školskému roku 2023/24. Prosíme, aby ste prihlášku riadne vypísali najneskôr do 15.4.2023. Pri vypisovaní prosím dodržiavajte diakritiku a veľké a malé písmená. Prosíme o kompletné vyplnenie prihlášky. 

            Samotný zápis dieťaťa do 1. ročníka a overenie údajov v prihláške sa uskutoční 19.4.2023 (čas bude upresnený).

            Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje:

            • meno a priezvisko dieťaťa, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa
            • meno a priezvisko zákonných zástupcov, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov.

            Pri zápise je zákonný  zástupca povinný predložiť:

            •   platný občiansky preukaz zákonného zástupcu alebo identifikačnú kartu
            •   rodný list dieťaťa
            •   v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí
            •   pokiaľ sa nedostavia na zápis dieťaťa do základnej školy obaja zákonní zástupcovia, potrebuje jeden zo zákonných  zástupcov dieťaťa informovaný súhlas druhého zákonného zástupcu dieťaťa (rodiča), že dieťa môže navštevovať danú školu. ( V prípade nesúhlasu oboch rodičov na zápis dieťaťa do základnej školy je potrebné rozhodnutie súdu na plnenie povinnej školskej dochádzky v súlade s § 35 zákona 36/2005 Zákon o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov).
            • Každé dieťa, ktoré k 31. 08. 2023 dosiahne vek šesť rokov, musí zákonný zástupca prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole. Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa na povinnú školskú dochádzku je postihnuteľné podľa § 37 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, po zápise na základnú školu kontaktuje  riaditeľa MŠ, alebo riaditeľa školy, ktorá má prípravný ročník a ten po predložení dokladov rozhodne o pokračovaní plnenia PPV v MŠ, alebo v prípravnom ročníku, (pôvodne odklad povinnej školskej dochádzky).  Po obdržaní rozhodnutia obratom kontaktuje základnú školu, ktorá vydá rozhodnutie o neprijatí na základe nedostatočnej školskej zrelosti.

          • Testovanie 9 - riaditeľské voľno

          • Dňa 22.03.2023 (v stredu) sa uskutoční Testovanie 9 (žiakov deviateho ročníka).

            Z tohoto dôvodu udeľujem žiakom 5., 6., 7. a 8. triedy

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO.

            Stravníci budú zo stravy automaticky odhlásení.

            Žiaci 1. stupňa budú mať vyučovanie podľa riadneho rozvrhu hodín.

            Mgr. Viera Mladenová, riaditeľka školy

            Deviatakom držíme palce!