• Enviro prednáška

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do unikátneho environmentálneho programu Najbohatšie ekosystémy planéty Zem (NEPZ), ktorý sa  venuje osvete, vzdelávaniu a výchove detí a mládeže o význame svetovej divokej prírody, jej ohrozením a ochranou. Lektori sú priamo zapojení do ochrany tropického dažďového pralesa a kriticky ohrozených druhov zvierat v ekosystéme Leuser na severnej Sumatre a do ochrany oceánu v súostroví Pulau Banyak v Indickom oceáne. Jedná sa o projekty Green Life (dažďový prales) a Blue Life (oceán), ktoré sú vďaka spolupráci so školami spolufinancované z výťažku z prednášok, za ktoré sa platí vstupné na poslucháča. Výťažok je určený na ochranu svetovej divokej prírody. Projekt NEPZ je určený pre základné a stredné školy.

            V nšej škole sa prednáška uskutoční v rámci vyučovania dňa 22.9.2023

          • Pre malých futbalistov...

          • Vo štvrtok 21.09.2023 o 16,00 hod v telocvični ZŠ s MŠ vo Vištuku bude stretnutie záujemcov (detí a rodičov) s trénerom FC Šenkvice. Ponúkajú futbalovú škôlku už pre deti od 3 do 5 rokov a taktiež robia nábor do klubu pre deti už od 6 rokov (chlapci aj dievčatá). Ak máte záujem o bližšie informácie príďte na stretnutie.

          • Opätovné upozornenie!

          • Vážení rodičia.

            Upozornite vaše deti, aby v čase mimo školy, kedy navštevujú preliezkové ihrisko za školou, nerozbíjali na ihrisku sklené fľaše. V okolí ihriska je dosť odpadkových košov. Toto ich správanie ohrozuje bezpečnosť a zdravie detí, ktoré na ihrisko chodia či už počas vyučovania, v čase pobytu v ŠKD alebo mimo školy. Na škole je kamerový systém, ktorý nahráva 24 hodín denne. V rámci školského poriadku je takéto správanie považované za hrubé porušovanie školského poriadku za čo môže byť znížená známka zo správania. Deti budú na to upozornené aj v škole. Veríme, že v spolupráci s vami takýmto sankciám predídeme a taktiež predídeme zbytočným rezným poraneniam našich / vašich detí. ĎAKUJEME za spoluprácu!!!

          • Fornetky u nás v škole od 19.9.2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V minulom školskom roku sme zisťovali predbežný záujem o predaj fornetiek u nás v škole. Na základe prevažného záujmu o túto službu spúšťame od 19.9.2023 predaj fornetiek u nás v škole.

            Bližšie informácie nájdete tu: Fornetky_-_letacik.doc

          • Prijímacie pohovory na krúžky

          • Vážení rodičia.

            Ak máte záujem dozvedieť sa viac o ponúkaných platených krúžkoch od School of Arts, ktoré budú v prípade záujmu realizované u nás v škole a chcete prihlásiť vaše dieťa na niektorý z krúžkov, je nutné zúčastniť sa prijímacieho pohovoru v stredu 13.9.2023 v čase od 15,00 do 17,30 hod v triede SJL (6.A) na poschodí školy.

            Bližšie informácie nájdete tu: School_of_Arts_Vis__tuk_Vs__eob._informa__cie.pdf

          • Upozornenie

          • Vážení návštevníci školského areálu.

            Dôrazne vás žiadame, aby ste nerozbíjali sklené fľaše v areáli školy. Pri preliezkach sa našli porozbíjané fľašky prevažne z malinoviek. Dohovorte prosím vašim deťom, aby nezanechávali neporiadok na verejne dostupných priestranstvách. Na ihrisku je dostatok smetných nádob. Rozbité sklo ohrozuje zdravie a bezpečnosť našich/vašich detí. Ak sa to bude opakovať budeme nútení oplotiť areál preliezok a cvičiacich strojov. ĎAKUJEME za pochopenie a spoluprácu!!!

          • Krúžková činnosť v našej škole

          • Vážení rodičia. 

            Aj v tomto školskom roku budeme ponúkať krúžky v rámci vlastnej réžie (ponuku krúžkov vám pošleme v najbližších dňoch). Pokiaľ máte záujem o vedenie krúžku v našej škole dajte nám vedieť.

            V tomto školskom roku budeme ponúkať ako novinku aj platené krúžky prostredníctvom umeleckej školy, ktorá bude pôsobiť u nás v škole. Nebudete musieť deti nikam voziť. Kompletné plagáty sú umiestnené vo výveske pred školou.

            Bližšie informácie budú zverejnené na stránke školy v najbližších dňoch (čo sa týka prihlasovania, prijímacích pohovorov, poplatkov a pod.)

          • ŠKD - rozdelenie žiakov do oddelení

          • Vážení rodičia detí navštevujúcich ŠKD.

            Určite viete, že už od konca prázdnin riešime kapacitu ŠKD a zriadili sme v tomto školskom roku preto aj III. oddelenie ŠKD. Taktiež sme riešili rozdelenie detí do jednotlivých oddelení tak aby nepresiahli najvyšší možný počet. Vychádzalo nám to tak, že by sme museli "trhať" tretiacky kolektív pri pobyte v škd. Dnes sa nám ale dve deti odhlásili a upravili sa nám preto počty v triedach. Prvý septembrový týždeň býva náročný a veľa vecí sa postupne kryštalizuje. Verím, že problém s rozdelením detí je týmto definitívne vyriešený.

            Od stredy 6.9.2023 budú deti rozdelené do oddelení ŠKD nasledovne:

            I. oddelenie - p. Mruškovičová - 1.+ 4. ročník (23 detí)

            II. oddelenie - sl. Miháliková - 2. ročník (18 detí)

            III. oddelenie - sl. Vladymirecová - 3. ročník (14 detí) - do 15,30 budú zostávať vo svojej triede kde majú aj koberec aj gauč na oddych - trieda je teda vhodne zariadená pre potreby ŠKD.

            Všetky deti, ktoré budú navštevovať ranný ŠKD majú ako zbernú triedu I. oddelenie ŠKD p. Mruškovičovej.

            Taktiež budú k dispozícii dve telefónne čísla do škd v prípade potreby:

            I. + II. oddelenie - 0948 276 940

            III. oddelenie - 0911 805 487

          • Organizačné informácie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            organizácia prvého školského týždňa (5. - 8.9.2023) bude nasledovná:

             

            UTOROK 05.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (prvé 3 hodiny triednické, zostatok podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - 5 vyučovacích hodín (prvé 3 hodiny triednické, zostatok podľa rozvrhu hodín)

            STREDA 06.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - 5 vyučovacích hodín (podľa rozvrhu hodín)

            ŠTVRTOK 07.09.2023:

            I. stupeň - 4 vyučovacie hodiny (podľa rozvrhu hodín)

            II. stupeň - Účelové cvičenie - teoretická časť - 5 vyučovacích hodín

            PIATOK 08.09.2023:

            I. stupeň - Cvičenie v prírode - 4 vyučovacie hodiny

            II. stupeň - Účelové cvičenie - praktická časť:

            - 5. a 6. trieda - 4 vyučovacie hodiny

            - 7., 8. a 9. trieda - 5 vyučovacích hodín

            (Žiaci prídu v piatok športovo oblečení, prinesú si iba desiatu a pitný režim.)

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            • Školský rok 2023/2024 sa začína v pondelok 4.9.2023. Slávnostné otvorenie školského roka bude pred budovou školy o 9,00 hod. Stačí keď deti prídu pred budovu školy o 9,00 hod.
            • v prvý deň si treba priniesť prezúvky s bielou podrážkou!
            • Po slávnostnom otvorení  pôjdu žiaci so svojimi triednymi učiteľmi do tried. Do triedy môžu ísť spolu s deťmi iba rodičia prvákov, kde dostanú úvodné informácie od triednej pani učiteľky.
            • v prvý deň školského roka nie je v prevádzke ŠKD ani ŠJ pre žiakov školy. Žiaci idú domov hneď po skončení úvodných informácií s triednymi učiteľmi - t.j. cca o 10,30 hod.
            • riadna prevádzka ŠKD začne v utorok 5.9.2023 (ranná o 6,45 hod, popoludní do 16,30 hod.)
            • ŠJ pre žiakov školy bude v prevádzke od utorka 5.9.2023. Žiaci, ktorí ešte nie sú prihlásení na stravovanie môžu sa prihlásiť u vedúcej ŠJ v pondelok 4.9.
            • desiata a olovrant pre žiakov školy sa bude podávať až od pondelka 11.9.2023 - avšak treba vypísať prihlášky na desiatu alebo olovrant najneskôr do  štvrtka 7.9.2023. Tí čo prejavili predbežný záujem na konci minulého roka dostanú prihlášky kde treba vyznačiť o čo majú záujem. Tlačivá dostanú od triednych učiteľov alebo tí, ktorí sa predbežne nehlásili a majú záujem, môžu si prihlášku vyzdvihnúť u vedúcej ŠJ, alebo stiahnuť tu: Prihlaska_na_stravovanie(2).rtf
            • sledujte prosím stránku školy kde budú postupne dopĺňané ďalšie dôležité informácie k začiatku školského roku.
          • Poďakovanie

          • Počas leta sa v škole spravilo opäť veľa práce. Presťahovali sme triedy, ktoré z väčšej časti pán školník vymaľoval, vytvorili sme odborné učebne podľa predmetov, dokúpili sme školský nábytok, vymenili sme s pomocou pána Strašiftáka svietidlá v niektorých triedach za LED panely, vďaka Rade rodičov máme novú práčku napríklad aj na pranie zimných návlekov. V 2. triede boli sponzorsky nainštalované nové žalúzie pánom Takáčom a pán Kellner nám opravil poškodené žalúzie v triedach. Okrem toho sme dostali ďalší nábytok do tried z Ekonomickej univerzity. Všetkým vám z celého srdca veľmi pekne ĎAKUJEME za spoluprácu. Vďaka Vám a aj všetkým ostatným, ktorí akokoľvek priložili ruku k dielu vytvárame každým rokom lepšie a krajšie podmienky pre našich žiakov. ĎAKUJEME!!!

          • Učebné pomôcky - orientačný zoznam

          • Vážení rodičia. 

            Orientačný zoznam pomôcok pre prvákov nájdete v okienku pre rodičov alebo na tomto odkaze.

            Zoznam pomôcok pre prvákov

            Zoznam pomôcok je iba orientačný. Pre vyššie ročníky zoznam pomôcok neuverejňujeme, z dôvodu, že vyučujúci na jednotlivých predmetoch žiakom na jednotlivých hodinách na začiatku školského roka povie čo je treba. Okrem TSV kde je potrebný telocvičný úbor ako každý rok.

            Zároveň žiadame všetkých rodičov aby deťom (1. - 9. ročník) dali ako prezúvky vhodnú a bezpečnú obuv s BIELOU PODRÁŽKOU a taktiež aj na telesnú výchovu sú potrebné tenisky s bielou podrážkou.

            Ďakujeme.

          • Prihlasovanie na stravu s možnosťou dotácie na školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia,

            ak ste ešte svoje dieťa písomne neprihlásili na stravu na školský rok 2023/2024 s možnosťou dotácie na stravu, je potrebné takto urobiť najneskôr do piatku 4.8.2023. (Pôvodný termín bol do 15.7.2023!!!) Inak nebudete mať nárok na dotáciu.

            Prihlášku si môžete stiahnuť tu: 

            5-2_Prihlaska_na_stravovanie_(3)_(1).rtf

            alebo ju nájdete v tlačenej podobe pred školou pod schránkou. Vypísanú a podpísanú prihlášku vhoďte do schránky pred školou. V prípade, že ste odcestovaní môžete prihlášku poslať  mailom vedúcej ŠJ na email: 

            vistukjedalen@azet.sk

          • Prihlasovanie do ŠKD na školský rok 2023/2024

          • Vážení rodičia budúcoročných žiakov 2. - 4. ročníka. (Prváci už podali žiadosti pri zápise.)

            Ak máte záujem o ŠKD v školskom roku 2023/2024 je potrebné podať písomnú žiadosť najneskôr do 31.7.2023. Žiadosť si môžete stiahnuť tu: Ziadost_o_prijatie_do_SKD.pdf  alebo ju v tlačenej podobe nájdete pod schránkou pred vstupom do školy. Žiadosť treba vypísať, podpísať obomi rodičmi a do 31.7.2023 vhodiť do schránky pred školou. V prípade ak ste odcestovaní tak môžete poslať prihlášku emailom na vistuk.zsms@gmail.com. Do predmetu správy napíšte ŠKD a meno dieťaťa.

            Kritériá a podmienky na prijatie dieťaťa do ŠKD vo Vištuku

            Podmienky prijatia dieťaťa do školského klubu (ŠKD):

            • Umiestnenie dieťaťa v ŠKD je podmienené podaním písomnej žiadosti o prijatie dieťaťa do ŠKD jeho rodičom  alebo zákonným zástupcom . 
            • Súbežnou podmienkou je písomné vyjadrenie riaditeľa školy o prijatí dieťaťa do ŠKD  a úhrada legislatívne stanoveného poplatku.
            • Dieťa sa do klubu prijíma na 1 školský rok. 
            • Do školského klubu sa Žiadosť o prijatie dieťaťa do ŠKD podáva pri zápise do školy ale aj v priebehu školského roka ak sú vpľné kapacity. 
            • O zaradení do ŠKD rozhoduje riaditeľ školy.
            • Písomné rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí do školského klubu dostane rodič najneskôr do 30 dní odo dňa podania písomnej žiadosti, prípadne v inej stanovenej lehote určenej usmernením Ministerstvom školstva SR. 
            • Do ŠKD možno prijať dieťa aj na prechodné obdobie, ktorého dĺžka sa vyznačí v rozhodnutí o prijatí.
            • Dieťa môže počas školského roka skončiť dochádzku do klubu, ak o skončenie dochádzky písomne požiada jeho zákonný zástupca.

            Kritériá  pri prijímaní detí do školského klubu:

            Ak je počet prihlásených detí vyšší, ako je možné prijať, riaditeľka školy prednostne prijíma:

            • žiakov nižších ročníkov,
            • dieťa, ktorého obaja zákonní zástupcovia sú zamestnaní.

            (Pozn.: Ak rodič nie je zamestnaný ale pracuje na živnosť označujte v žiadosti, že ste zamestnaná/ý.)

            Dochádzka:

            Rozsah dennej dochádzky dieťaťa prijatého do ŠKD a spôsob jeho odchodu sa uvedie  v osobnom spise dieťaťa. Uvedú sa aj prípadné odchýlky v dochádzke a spôsobe odchodu, pričom všetky ďalšie zmeny oznamuje zákonný zástupca pedagogickému zamestnancovi oddelenia písomne.

            Školský poriadok ŠKD nájdete tu: skolsky_poriadok_skd(4).pdf

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/23

          • Ďalší školský rok je úspešne za nami. Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom, obecnému úradu, pani starostke, rade rodičov a všetkým ostatným, ktorí priložili ruku k dielu....prajeme všetkým krásne leto plné zážitkov a zaslúženého oddychu a deviatakom veľa šťastia a úspechov v ďalšom štúdiu 🌞🌞🌞

          • Hľadá sa energia 2023

          • Naša školička opäť v TOP 8 najlepších riešiteľov súťaže Hľadá sa energia...

            V piatok, 23. júna, sa naši žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili celoslovenskej súťaže Hľadá sa energia, ktorá oslavovala svoj 10. jubilejný ročník. Poslaním súťaže je rozšírenie vedomosti detí o energetike, ekológií, osvojení si zásad zodpovedného správania sa k životnému prostrediu a v neposlednom rade oživenie náplne voľného času mladej generácie. Naši žiaci pracovali v priebehu niekoľkých mesiacov na 4 náročných úlohách, ktoré preverili ich vedomosti, spoluprácu, manuálnu zručnosť i kreativitu. Zisťovali, čo ovplyvnilo cenu elektriny, projektovali solárnu školskú elektráreň, vydali sa po stopách fotovoltických článkov a hlavne si vyskúšali experimenty s jarnými lúčmi. Súťaže sa zúčastnilo spolu viac ako 60 tímov z celého Slovenska a náš tím TDoIEC (Lukáš Pavčo, Bohuš Gajdoš a Peter Čokina) sa kvalitne spracovanými úlohami prebojovali až medzi TOP 8 najlepších tímov zo Slovenska. Peter Čokina a Bohuš Gajdoš sa zúčastnili veľkého finále v ikonickej budove Elektrárne Piešťany, kde si zmerali svoje sily s ostatnými postupujúcimi. Našu školu statočne reprezentovali a získali krásne 5. miesto. Srdečne našim chlapcom blahoželáme a tešíme sa z ich úspechu :)

          • Organizácia posledného týždňa

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Blíži sa koniec školského roka a posledný týždeň bude upravená organizácia nasledovne:

            Pondelok - 26.6.2023 - II. stupeň - Účelové cvičenie - teoretická časť

            Utorok - 27.6.2023 - II. stupeň - Účelové cvičenie - praktická časť

                                           - I. stupeň - Cvičenie v prírode

            Od pondelka do štvrtka budú všetci končiť 4. vyučovacou hodinou - t.j. o 11,40 hod. Inštrukcie o odovzdávaní kníh a pod. dostanú žiaci od svojich triednych učiteľov.

            Piatok - 30.6.2023 - Slávnostné ukončenie školského roka o 8,00 hod. pred budovou školy a následné odovzdávanie vysvedčení v triedach. Po odovzdaní vysvedčení idú žiaci domov. ŠKD bude v prevádzke do 16,00 hod.

          • Zakladáme anglickú knižnicu...

          • Na hodinách angličtiny žiaci so záujmom čítajú anglické knižky. Pani učiteľka Čunderlíková založila žiacku knižnicu s anglickou literatúrou, kde si žiaci môžu tieto knižky požičiavať :) Knižnicu budeme v rámci finančných možností postupne dopĺňať. Prvé knižky nám zakúpila ZŠ s MŠ vo Vištuku, Rada rodičov pri ZŠ s MŠ vo Vištuku a OZ Školáčik. ĎAKUJEME v mene našich žiakov!!!