• ŠKD vo februári - stále podľa tried

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu ponechávame ŠKD aj v mesiaci február v rovnakom režime ako v januári, z dôvodu zamedzenia miešania tried. Veríme, že v marci bude situácia už lepšia a budeme sa môcť vrátiť do "bežných koľají".

          • Spolu múdrejší - od 1.2.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Prednedávnom sme vás informovali, že sme boli úspešní pri získaní projetku Spolu múdrejší 3. V rámci projektu budú môcť byť žiaci zaradení do pravidelného doučovania v období február - máj. Do projektu sa v našej škole zapojilo 5 vyučujúcich. Doučovanie bude prebiehať pre prvákov - s p. Folkmerovou, tretiakov - s p. Ridvanovou, z chémie /fyziky - s p. Pociskovou, z nemeckého jazyka - s p. Tarabovou a podľa potreby z iných predmetov - s p. Dudášovou (v spolupráci s vyučujúcimi daných predmetov). Doučovanie začína od 1.2.2022. Do tohoto dátumu budete prostredníctvom edupage informovaní, ktorých žiakov sme na základe ich výsledkov vybrali na doučovanie aby ste nám dali svoj súhlas. Skupinky žiakov by mali byť nemenné, no v prípade potreby sú vyučujúci ochotní doučiť aj iných žiakov, ktorí potrebujú pomoc. Jednotlivé skupinky sa nebudú miešať - t.j. jedna skupina bude iba z jednej triedy. Momentálne vyučujúci pripravujú v spolupráci so žiakmi časový harmonogram, o ktorom vás budeme taktiež včas informovať. Bližšie informácie získate aj na pripravovaných online rodičovských združeniach, ktoré prebehnú v prvej polovici februára 2022. 

          • Karanténa 4.A - do 31.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V triede 4.A sa vyskytol pozitívny prípad ochorenia Covid 19, preto 4.A zostáva v 5 dňovej karanténe a od piatka 28.1.2022 prechádza na dištančnú výučbu podľa pokynov triednej pani učiteľky. Daný žiak bol v škole naposledy v stredu, karanténa a dištančná výučba trvá do pondelka 31.1.2022. Žiaci, u ktorých sa nebudú prejavovať žiadne príznaky nastúpia na prezenčnú formu výučby v utorok 1.2.2022.

            Žiaci, ktorí sa stravujú sú zo stravy odhlásení.

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že v  stredu 26.1.2022 bude vyučovanie vo všetkých triedach končiť 5. vyučovacou hodinou, t.j. o 12,30 hod., z dôvodu zasadania polročnej hodnotiacej pedagogickej rady.

          • Karanténa 7.A - do 30.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci. V triede 7.A sa vyskytol pozitívny prípad na ochorenie Covid 19. Daný žiak bol v škole naposledy vo štvrtok 20.1.2022. Od tohoto dňa platí pre celú triedu karanténa 10 dní, t.j. do 30.1.2022. Žiaci od pondelka 24.1.2022 prechádzajú na dištančnú formu štúdia podľa priloženého rozvrhu hodín. Hodiny sú v riadnom čase akoby boli v škole. Nástup do školy po karanténe je v pondelok 31.1.2022. 

          • Karanténa 1.A

          • Vážení rodičia,

            podľa aktuálne platných nariadení je karanténa v trvaní 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie. T.j. v našom prípade bude karanténa 1.A končiť v stredu 26.1.2022. Nástup na prezenčnú formu vzdelávania bude teda vo štvrtok 27.1.2022. Pred nástupom treba deti otestovať AG samotestom a nahlásiť použitie testu škole (cez edupage). Pokiaľ bude mať dieťa negatívny AG test ale bude mať prejavy respiračného ochorenia, treba si takéto dieťa nechať doma pokým príznaky nevymiznú a opäť otestovať.

            Informácia z  regionálneho úradu verejného zddravotníctva - citujem z emailu:

            Osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu (definícia úzkeho kontaktu je v § 1 ods. 2 písm. h) Vyhlášky ÚVZ SR č. 252/2021 V. v. SR) s osobou, ktorá sa neskôr stala pozitívnou na ochorenie COVID-19, počas obdobia 2 dní predo dňom odberu vzorky biologického materiálu tejto osobe alebo 2 dní pred objavením sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejto osoby, sú povinné zostať v karanténe, pokiaľ sa na ne nevzťahuje výnimka z karantény.

            Karanténa osôb, pokiaľ sa u nich nevyskytol ani jeden z klinických príznakov ochorenia, sa končí uplynutím doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie.

            Viac sa dozviete z ust. Vyhlášky ÚVZ SR č. 252/2021 V. v. SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácii osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie.

             

          • Dôležité informácie!

          • Vážení rodičia,

            žiadame vás o nahlásenie (cez edupage - poprípade triednemu učiteľovi) - Výnimku z karantény vášho dieťaťa - pokiaľ ju má. Výnimka z karantény je: ak je dieťa očkované 2 dávkami, alebo prekonalo ochorenie pred nie viac ako 180 dňami. Tieto údaje sú potrebné aby sme mali prehľad či existuje aj možnosť, že by sa v budúcnosti nemuseli zatvárať celé triedy - ak bude napr. v triede viac ako polovica žiakov, ktorí majú výnimku.

            Ododnes  platí nový Školský semafor, kde nájdete všetky aktuálne informácie. Môžete si ho pozrieť tu: Školský semafor od 19.1.2022

            Zároveň vás žiadame, aby ste upozornili svoje deti na dodržiavanie školského poriadku, v rámci ktorého je aj dodržiavanie aktuálnych opatrení ohľadom ochorenia Covid19. Toto zahŕňa aj povinné nosenie rúšok v škole, ktoré má chrániť vaše dieťa ale aj ostatných. Upozorňujeme vás, že pokiaľ si žiak odmietne nasadiť rúško aj po výzve vyučujúceho, bude mu udelené pokarhanie triednym učiteľom. Podľa školského poriadku za viacero pokarhaní a nerešpektovaní vyučujúceho môže byť na pedagogickej rade navrhnutá znížená známka zo správania.

            Vopred vám ďakujeme za spoluprácu :)

          • 1.A - v karanténe od štvrtka 20.1.2022

          • Od štvrtka 20.1.2022 zostáva v karanténe celá 1.A trieda spolu s pani učiteľkou, z dôvodu, že bolo nahlásené pozitívne testované dieťa PCR testom a toto dieťa bolo v škole v tomto týždni. Celá 1.A prechádza od štvrtka 20.1.2022 na dištančné vzdelávanie podľa pokynov triednej pani učiteľky. Všetci žiaci budú automaticky odhlásení zo stravy. Dokedy bude karanténa trvať vám bude oznámené hneď ako budeme mať spätnú väzbu z regionálnej hygieny.

            Prosíme rodičov, aby sme sa vyhli častému zatváraniu tried, pokiaľ sa u dieťaťa vyskytne kašeľ, nádcha a pod. aby si dieťa nechali preventívne doma a až po ustúpení príznakov otestovali AG samotestom a pri negatívnom výsledku poslali dieťa do školy (ideálne testovať na 5. deň od prvých príznakov). V prípade, že po prevzatí dieťaťa do rannej ŠKD alebo aj na začiatku vyučovania učiteľ alebo vychov. zistí, že dieťa prejavuje príznaky ochorenia horných dýchacích ciest, bude toto dieťa dané do izolácie a rodič si ho bude musieť prísť bezodkladne prevziať. Predchádzajme spoločnými silami šíreniu ochorenia v našej škole a zbytočnému zatváraniu celých tried. Ďakujeme!

          • Spolu múdrejší 3

          • Naša škola sa úspešne zapojila do projektu pod hlavičkou Ministerstva školstva SR s názvom Spolu múdrejší 3. Ide o poskytovanie doučovania v mesiacoch február - máj pre žiakov, ktorí zažívajú neúspech, poprípade majú medzery aj vďaka dištančnému vzdelávaniu. Toto doučovanie našimi kmeňovými učiteľmi, ktorí sa do projektu zapojili bude pre žiakov bezplatné a pravidelné. Jednotliví žiaci a ich rodičia sa včas dozvedia potrebné informácie - ako napríklad dni kedy bude doučovanie pravidelne prebiehať. Tešíme sa, že môžeme našim žiakom a ich rodičom vyjsť takýmto spôsobom v ústrety a zlepšiť ich vyučovacie výsledky a teda pripravenosť na ďalšie štúdium.

          • Ranná ŠKD od 17.1.2022

          • Vážení rodičia,

            od pondelka 17.1.2022 bude v prevádzke ranná škd pre 1. - 3. ročník. Prevádzka bude od 6,45 do 7,45 hod kedy sa žiaci posielajú do svojich tried. Popoľudňajšia ŠKD zostáva do konca januára v rovnakom režime ako doteraz (po triedach).

          • AG samotesty - preberanie

          • Vážení rodičia žiakov, ktorí prejavili záujem o AG samotesty.  Ďalšie 5 kusové balenie AG samotestov odovzdáme v stredu, poprípade v piatok vašim deťom. Prosíme vás, aby ste si od detí testy pýtali a zároveň podľa odporúčania ministerstva testovali žiakov minimálne 1x do týždňa - napr. v nedeľu. Ďalej vás prosím aby ste použitie testov nahlasovali cez edupage, pretože od počtu nahlásených použitých testov závisí či nám ministerstvo poskytne zdarma aj ďalšie testy. Ďakujeme za spoluprácu :)

          • Riaditeľské voľno - 13.1.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Riaditeľka školy so súhlasom zriaďovateľa oznamuje, že vo štvrtok 13.1.2022 udeľuje riaditeľské voľno z prevádzkových, technických a hygienických dôvodov. V tento deň bude odstávka vody v celej obci Vištuk s predpokladom do 15,00 hod z dôvodu odstraňovania havarijnej situácie na vodovodnom potrubí obce.

            V prevádzke nebude ani MŠ, ŠJ a ŠKD, pretože nevieme zabezpečiť v tomto období hygienické prostredie pre vaše deti.

            Prevádzka bude obnovená opäť v piatok 14.1.2022.

            Mgr. Viera Mladenová

          • Od 11.1.2022 - celá škola prezenčne

          • Oznamujeme vám, že od utorka 11.1.2022 prechádza celá škola na prezenčnú formu výučby. Ďakujeme za spoluprácu pri odstávke vody. 

            Rúška zostávajú naďalej povinné, kto nepodal Vyhlásenie o bezpríznakovosti v nedeľu žiadame, aby ste tak urobili najneskôr v utorok ráno pred príchodom do školy. Ďakujeme

          • 2. stupeň - 10.1.2022 - DIŠTANČNE !!!

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Z dôvodu odstávky vody v škole dňa 10.1.2022 a po dohovore a so súhlasom zriaďovateľa vám oznamujem, že v pondelok 10.1.2022 zostáva z technických príčin celý druhý stupeň na dištančnom vzdelávaní (t.j. z domu). Rozvrh hodín cez Teams zostáva rovnaký ako bol pred Vianocami. Žiaci 2.stupňa nastúpia na prezenčnú formu výučby v utorok 11.1.2022.

            Žiaci sú na pondelok z obedov automaticky odhlásení.

            Ďakujem za porozumenie, Mgr. Viera Mladenová

          • Odstávka vody 10.1.2022

          • Vážení rodičia,

            oznamujem vám, že dňa 10.1.2022 bude v škole odstavená voda z dôvodu aktuálnej havárie na vodovodnom potrubí pred starým OÚ (prasknuté potrubie). Prosíme vás preto, kto môže, aby mohli ísť deti domov hneď po vyučovaní a nezostávali v ŠKD popoludní, keďže nevieme dokedy budeme bez vody - a teda nevieme zabezpečiť potrebnú hygienu (splachovanie WC a pod.). Deťom, ktoré majú byť s kým popoludní doma napíšte lístoček alebo správu cez edupage triednej učiteľke, príp. vychovávateľke, že ich môžu pustiť domov ihneď po vyučovaní. Ďakujem, Mgr. Viera Mladenová

          • Pripomienka

          • Vážení rodičia,

            dovoľte mi aby som vám pripomenula, že pri nástupe detí do školy po prázdninách (po viac ako 3 dňoch) treba odovzdať triednemu učiteľovi Vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronicky cez edupage alebo v papierovej forme. 

            Zároveň Vás prosím, tí, ktorí máte možnosť, aby ste dnes (v nedeľu) žiakov otestovali AG samotestami, aby nám do školy nastúpili iba zdravé deti a aby sme mohli v prezenčnej forme výučby pokračovať čím najdlhšie.

            Ďakujem za spoluprácu, Mgr. Viera Mladenová

          • Nástup do školy od 10.1.2022

          • Od pondelka 10.1.2022 nastupuje celá škola na prezenčnú formu vyučovania - t.j. 1. aj 2. stupeň v škole. Odporúčame v nedeľu 9.1.2022 otestovať žiakov AG samotestami aby sme tak predišli zbytočnému a skorému zatváraniu tried. Toto AG samotestovanie sa odporúča vykonávať 2x týždenne. Použite AG samotestu treba zahlásiť cez edupage. Pri nástupe do školy po viac ako 3 dňoch musí žiak odovzdať triednemu učiteľovi vyhlásenie o bezpríznakovosti - elektronicky cez edupage alebo v tlačenej podobe (tlačivo si môžete vyzdvihnúť pred školou - pod schránkou alebo stiahnuť hore v modrej lište pod kolonkou COVID19).

            V škole je pre všetkých povinnosť nosiť rúška a mať prekryté horné dýchacie!!!

            Triedy sa miešať nebudú do konca januára - hodiny, kde sú žiaci spájaní, budú upravené v rámci našich možností. Taktiež sa nebudú miešať ani žiaci v rámci ŠKD - popoludní budú 4 oddelenia tak ako pred Vianocami. Keďže nevieme zabezpečiť 4 oddelenia na rannú ŠKD, táto sa zatiaľ do konca januára so súhlasom zriaďovateľa prevádzkovať nebude. Škola sa bude otvárať o 7,40 hod. kedy pôjdu žiaci priamo do svojich tried.

            Prosíme rodičov aby v rámci vyzdvihovania detí z ŠKD dodržiavali časy, ktoré si stanovili a nahlásili pani vychovávateľkám.